CARSNEWS
AUTONEWS

Το προκλητικό μήνυμα της Τουρκίας για τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια,για τα περί δημιουργίας αντι-drone ομπρέλας προστασίας πάνω από το Αιγαίο, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανήρτησε στο X με μήνυμα για τη «Γαλάζια Πατρίδα».

Παραθέτοντας μια φωτογραφία με πολεμικά σκάφη, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη: «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας».

Ο κ. Δένδιας διεμήνυσε ότι «η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα έχει συγκεκριμένα δικαιώματα στο Αιγαίο που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο. Της αρέσουν καλώς, δεν της αρέσουν καλώς».

Για τα 12 μίλια είπε ότι υπάρχει πάγια θέση κυριαρχίας και η Ελλάδα θα την ασκήσει όταν το ελληνικό συμφέρον το επιβάλλει.

Η όλη εξέλιξη αποτελεί πλήρη επιβεβαίωση της πληροφορίας που δημοσίευσε το Newsbeast ότι ετοιμάζεται η δημιουργία μιας αντι-drones ομπρέλας προστασίας πάνω από το Αιγαίο.

Στη δημιουργία του θόλου αντι-drones που θα είναι κατάλληλη για τη μορφολογία της χώρας μας, ώστε να αποτραπεί μια τυχόν επίθεση από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μέσω ηλεκτρονικών παρεμβολών, θα συνδράμει καταλυτικά το νεοσύστατο Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης Καινοτομία.

Related Articles

Mercedes-AMG: Ετοιμάζει υβριδικό με 805 ίππους

cars

Το Ford Bronco είναι εδώ αλλά μπορεί να πάει… παντού!

cars

Ιανουάριος 1964 – Ιανουάριος 2024: 60 χρόνια από την ιστορική νίκη του Mini στο Ράλι Μόντε Κάρλο

cars

Continental UltraContact. Nέο θερινό ελαστικό

cars

Audi Grand Sphere Concept. Το όραμα μίας μελλοντικής ναυαρχίδας.

cars

BMW X5 M & X6 M. Η 3η γενιά ανεβάζει κι άλλο τον πήχη!

cars

Fiat 500Χ Yachting. Η σωστή έκδοση για την εποχή

cars

Jimny, G63 AMG και Wrangler αναμετρούνται εκτός δρόμου!

cars

Πλοία που… πιάστηκαν σε πελώρια κύματα

Bury