CARSNEWS
F1 & RACES

Τσουνόντα: Στην RBF1 και το 2025

Η εξέλιξη αυτή ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη. Η εξαιρετική φόρμα του Τσουνόντα από το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν έχει συνέχει και φέτος. Κατά συνέπεια η RBF1 θα διατηρήσει τον Ιάπωνα για ένα ακόμη έτος.

Ο Τσουνόντα έχει ξεκινήσει δυναμικά την φετινή σεζόν του. Έχει ήδη πέντε τερματισμούς εντός της βαθμολογούμενης δεκάδας, με δύο έβδομες, μία όγδοη και δύο δέκατες θέσεις. Επιπλέον έχει επισκιάσει πλήρως τον πολυδιαφημισμένο και πολύ πιο έμπειρο teammate του, Ντάνιελ Ρικιάρντο. Έτσι, ο νεαρός Ιάπωνας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων τόσο στην Φαέντσα όσο και στο Μίλτον Κινς.

Η εξέλιξη που είχε ο Γιούκι από το 2021 είναι αξιοσημείωτη. Η ταχύτητα υπήρχε πάντα, όπως και το εντυπωσιακό car control. Ωστόσο ο Τσουνόντα ήταν επιρρεπής στο λάθος κατά τις δύο πρώτες σεζόν του.

Καθώς ο Τσουνόντα τυγχάνει της υποστήριξης της Honda, πολλοί ισχυρίζονταν ότι η ιαπωνική εταιρία ήταν ο κύριος λόγος για την παραμονή του στο πρωτάθλημα. Παρά ταύτα ο οδηγός της RBF1 δούλεψε σκληρά σε όλους τους τομείς. Και πλέον η αξία του αναγνωρίζεται από πέρσι στο paddock.

Έτσι ο Τσουνόντα θα μείνει για πέμπτη συνεχή σεζόν στην Φαέντσα. Καλύτερο αποτέλεσμά στην καριέρα του ήταν η 4η θέση στο επικό φινάλε του Άμπου Ντάμπι το 2021. Δυστυχώς για εκείνον η επίδοσή του αυτή είχε περάσει στα ψιλά για προφανείς λόγους.

Φυσικά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την συνέχεια της καριέρας του Γιούκι το 2026. Υπενθυμίζουμε ότι από την σεζόν εκείνη η Red Bull θα κατασκευάζει τις δικές της PU και η Honda θα πάει -εκτός απροόπτου- στην Aston Martin. Μπορεί, άραγε, να δούμε τον Τσουνόντα ντυμένο και στα… πράσινα;

Related Articles

Νέα Mercedes-AMG GT 43 με 421 ίππους και τούρμπο από τη F1!

cars

Το καλοκαιρινό F1 Vlog!

cars

F1: Πρεμιέρα για την καταπράσινη νέα Sauber C44 – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

F1 set for talks over key tyre change

cars

Ελαφρύτερα μονοθέσια για τη Formula 1 το 2026

cars

FORMULA 1 F1 GP Αυστρίας: Τρίτη νίκη σε 3 αγώνες για τον Verstappen

cars

New Pirelli F1 deal to be announced next week

cars

Formula 1: Πώς το ανίκητο μονοθέσιο του 2023 έφτασε να “μην οδηγείται” στη Σιγκαπούρη

cars

Formula 1: Ασταμάτητος και στο Όστιν ο Φερστάπεν

cars