CARSNEWS
AUTONEWS

Υπάρχουν λόγοι για να ερωτευτείτε την Απολλωνία

Μία επίσκεψη μόνο αρκεί για να ερωτευτεί κανείς την Απολλωνία στη Σίφνο. Η Χώρα του νησιού, είναι από τους ωραιότερους οικισμούς των Κυκλάδων και αντιπροσωπευτικό δείγμα τους. Πλακόστρωτα σοκάκια, πάλλευκα σπίτια χαρακτηριστικής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής και χρωματιστές λεπτομέρειες από πορτοπαράθυρα και ανθισμένα λουλούδια, οι εικόνες που αντικρίζετε στην Απολλωνία δεν θα σας αφήσουν ασυγκίνητους.

Είναι χτισμένη πάνω σε τρεις λόφους και πήρε το όνομά της από τον θεό Απόλλωνα, ο οποίος λατρευόταν από τους κατοίκους του νησιού κατά την αρχαιότητα. Πολλοί την αποκαλούν και Σταυρί, είτε λόγω του σταυροδρομίου που υπάρχει στην περιοχή και οδηγεί προς όλες τις κατευθύνσεις του νησιού, είτε λόγω της εκκλησίας του Σταυρού στην καρδιά του χωριού.

Απολλωνία Σίφνος

Στο φημισμένο και πολυφωτογραφημένο «Στενό» της (το κεντρικό σοκάκι του οικισμού που οδηγεί προς την Καταβατή) συγκεντρώνονται τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα, μπαράκια και εστιατόρια της Απολλωνίας, και τα βράδια «χτυπάει» η καρδιά της διασκέδασης.

Απολλωνία Σίφνος

Στην πλατεία Ηρώων, η κεντρική πλατεία του οικισμού, λειτουργεί το Λαογραφικό Μουσείο Σίφνου με εκθέματα από την παραδοσιακή ζωή του νησιού, ενώ στην πλατεία Ραμπαγά βρίσκεται η προτομή του ντόπιου εκδότη, δημοσιογράφου και ποιητή Κλεάνθη Τριαντάφυλλου.

Απολλωνία Σίφνος

Από τις εκκλησίες της Απολλωνίας αξίζει να επισκεφτεί κανείς το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα (μητρόπολη), την Παναγιά Ουρανοφόρα και την εκκλησία του Σταυρού.

Απολλωνία Σίφνος

Στα ταβερνάκια, δε, βρείτε τις διάσημες Σιφνέικες σπεσιαλιτέ, μιας και το νησί φημίζεται για την γαστρονομία της. Μην ξεχνάμε, άλλωστε πως η Σίφνος είναι η πατρίδα του εθνικού μας σεφ Νίκου Τσελεμεντέ.

Related Articles

Δύσκολη νύχτα για τον Δημήτρη Σταρόβα – Είχε επεισόδιο κολπικής μαρμαρυγής το βράδυ στο νοσοκομείο

Bury

Στις αρχές του 2021 η ισχυρότερη, BMW M5 CS.

cars

Απίστευτο ατύχημα στην Πορτογαλία: Αγωνιστικό αυτοκίνητο «πέταξε» και προσγειώθηκε στις κερκίδες

cars

Ford Puma Rally1. Ο… εκλεκτός της Ford για το WRC!

cars

Το Mi-Tech Concept θα είναι ο σταρ του Τόκιο για την Mitsubishi.

cars

Εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο ανοικτά της Υεμένης

cars

Στον «αέρα» η συνάντηση Μπάϊντεν – Ερντογάν μετά το πακέτο βοήθειας στο Ισραήλ

cars

Lexus LY 650. Πολυτέλεια και στη θάλασσα.

cars

Στις 5 Νοεμβρίου το νέο Nissan Navara.

cars