CARSNEWS
AUTONEWS

Υπουργείο Ανάπτυξης: Σχέδια για νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα μόνο για start ups

Συζητήσεις για ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα μόνο για start ups έχουν ξεκινήσει στο υπουργείο Ανάπτυξης όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Αθανάσιος Κυριαζής, από το 12ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το Elevate Greece, υπό τη διοίκηση του Φραγκίσκου Θεοφύλακτου, βρίσκεται σε διεξοδική συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας ώστε να τεθούν οι βάσεις για τον σχεδιασμό νέου χρηματοδοτικού εργαλείου ειδικά για τα μέλη του μητρώου του Elevate Greece.

Στόχος είναι το νέο εργαλείο:

  • να λαμβάνει υπόψη τα ειδικά χαρακτηριστικά των νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων (startups)
  • να δοθούν τα απαραίτητα οικονομικά κίνητρα σε νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις για να υποστηριχθούν στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών
  • να απασχολήσουν εξειδικευμένο προσωπικό και
  • να αποκτήσουν σύγχρονο εξοπλισμό

Γνώση και τελικό προϊόν

Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε αρχικό στάδιο επεξεργασίας στοχεύει να δώσει στις start ups τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το συγκριτικό τους πλεονέκτημα στην απευθυνόμενη αγορά καθώς και να μετασχηματίσουν τη γνώση σε τελικό προϊόν που θα προσελκύσει πελάτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ωστόσο, μένουν ακόμα αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες να διευθετηθούν, αλλά ενημέρωση για τις ενέργειες και δράσεις που έχουν αναληφθεί προς την ενίσχυση των δραστηριοτήτων των ελληνικών νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων. Στο μητρώο του Elevate Greece έχουν εγγραφεί πάνω από 800 νεοφυείς επιχειρήσεις. Η ΓΓΕΚ, όπως επισήμανε ο κ. Κυριαζής, διαχειρίζεται κονδύλια της τάξεως του 1,5 δισ. ευρώ, περίπου 900 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, 480 εκατ. ευρώ από το ΤΑΑ.

Από αυτά περίπου τα 270 εκατ. ευρώ διατίθενται για την ανάπτυξη των Ερευνητικών Κέντρων, έτσι ώστε η βελτίωση των ερευνητικών υποδομών, εξοπλισμού και εργαστηρίων, να αποτελέσει ένα δέλεαρ για την προσέλκυση επιστημόνων από το εξωτερικό και να συμβάλει στο brain gain.

Ενημερωθείτε καθημερινά για όλα όσα απασχολούν την καθημερινότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης στο SMEs Daily. Κάντε click ΕΔΩ, για να εγγραφείτε.

Related Articles

Mercedes GLE Coupe 300d 4MATIC – Ισοπεδωτική

cars

Μειώνονται οι ελπίδες για τους 44 εργάτες που έχουν παγιδευτεί σε κτίριο που κατέρρευσε στην πόλη Τζορτζ της Νότιας Αφρικής

cars

Σαν σήμερα 16 Μαρτίου: Ο Άρης ανεβαίνει στην κορυφή της Ευρώπης

cars

KIA Futuron Concept. Το ηλεκτρικό SUV Coupe του μέλλοντος

cars

Από την Ολλανδία μία σύγχρονη ωδή στην Ferrari Daytona Shooting Brake.

cars

Νεκρός στο σπίτι του ο πρώην πρωθυπουργός της Λιθουανίας Γκεντιμίνας Κίρκιλας

cars

Volvo. Συνεργάζεται με την Northvolt για την εξέλιξη και την παραγωγή μπαταριών

cars

Ψήφισμα του δήμου Αθηναίων για τη διάσωση του κινηματογράφου ΠΑΛΑΣ

cars

Mini Bulldog Racing Edition: Ειδική έκδοση προς τιμήν της συμμετοχής στις 24 ώρες του Nürburgring

cars