CARSNEWS
AUTONEWS

Φάμελλος: Το ΥΠΕΣ απέτυχε να επιτελέσει το έργο του και να διασφαλίσει τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος απάντησε στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με την διαρροή των προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο Εσωτερικών.

Αφού κάνει αναδρομή στην εξέλιξη της υπόθεσης, ο κ. Φάμελλος υποστηρίζει ότι «αναδεικνύει την ευθύνη και της κυρίας Κεραμέως, όσο και να προσπαθεί να την ‘κρύψει’ η κυβέρνηση».

Ακολούθως εξηγεί: «Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Το ΥΠΕΣ απέτυχε να επιτελέσει το έργο του και να διασφαλίσει τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων παραβιάζοντας τη νομοθεσία του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος διαβίβασαν και επεξεργάστηκαν το αρχείο με τα προσωπικά δεδομένα».

Υποστηρίζει ακόμη ότι «Τα ερωτήματα σχετικά με το ποιος διέρρευσε το αρχείο, πόσοι ήταν οι αποδέκτες εντός της ΝΔ και ποιοι άλλοι γνώριζαν την παράνομη διακίνηση, μένει να αποκαλυφθούν. Όπως και παραμένει το ερώτημα ποιος ή ποιοι από τη ΝΔ θα πληρώσουν το πρόστιμο των 400.000 ευρώ του ΥΠΕΣ, εφόσον δεν μπορεί να γίνει ανεκτό να το πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Η πολιτική ευθύνη για την διαρροή των προσωπικών δεδομένων των εκλογέων του εξωτερικού, ξεκάθαρα βαρύνει τη ΝΔ και τα στελέχη της, και προφανώς και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Όσο και να προσπαθούν, δεν μπορούν να κάνουν το άσπρο μαύρο»».

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Δημήτρης Τσιόδρας: Στέλνουμε ευρωβουλευτές που θα προωθήσουν τα συμφέροντα της Ελλάδας

cars

Kona Electric. Ξεκίνησε η παραγωγή του

cars

Ηλεκτρικά Hyundai. Στην υπηρεσία του νόμου

cars

Αποκρυπτογραφώντας το γρίφο του Lancia Pu+Ra Zero

cars

Αίσιο τέλος στην αναζήτηση των γερμανών ορειβατών

Bury

Γιώργος Κωνσταντίνου: «Μην στηρίζεστε στην τηλεόραση γιατί, άμα σταματήσει το επεισόδιο, χαθήκατε»

cars

Μίλησε με τη νεκρή μητέρα της χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη και η εμπειρία ήταν τρομακτική

cars

Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν πως το Ισραήλ διέπραξε «σφαγή» εκτοπισμένων στη Ράφα

Bury

H Kim Kardashian έπαθε χημικό κάψιμο στα μαλλιά της που την οδήγησε σε χημικό …κόψιμο

Bury