CARSNEWS
AUTONEWS

Φιλικές νίκες και ήττες στις αναμετρήσεις μεταξύ των Εθνικών ομάδων – Ποιοι παίκτες της Super League ξεχώρισαν

Ολοκληρώθηκαν οι φιλικές αναμετρήσεις των Εθνικών ομάδων το βράδυ της Τρίτης 04/06 ενόψει της τελικής φάσης του EURO 2024 με παίκτες που συμμετέχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα να ξεχωρίζουν.

Ο Στίβεν Τσούμπερ της ΑΕΚ επέστρεψε στην Εθνική Ελβετίας με γκολ, στο εμφατικό 4-0 των Ελβετών επί της Εσθονίας σε φιλικό προετοιμασίας. Ο επιθετικός των «κιτρινόμαυρων» άνοιξε το σκορ στο 20′, για να ακολουθήσουν άλλα τρία γκολ απ’ τους Αμντουνί, Ελβέντι και Σακίρι (πέναλτι).

Στη Βιέννη, η Αυστρία νίκησε με 2-1 τη Σερβία «χτυπώντας» δύο φορές στο πρώτο τέταρτο του αγώνα (10′ Βίμερ, 13′ Μπαουμγκάρντνερ), όμως το μεγαλύτερο «καρδιοχτύπι» για τους Σέρβους είχε να κάνει με τον τραυματισμό του Νεμάνια Μαξίμοβιτς στο 40ό λεπτό. Ο νέος άσος του Παναθηναϊκού συγκρούστηκε κεφάλι με κεφάλι με τον Γκρούγιτς, δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες απ’ το ιατρικό τιμ κι αντικαταστάθηκε προληπτικά απ’ τον Ίλιτς.

Για τους Σέρβους μείωσε στο 35′ ο Πάβλοβιτς στο τελικό 2-1, ενώ αγωνίστηκε σ’ όλο το ματς ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ κι ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς της ΑΕΚ ξεκίνησε βασικός κι αντικαταστάθηκε στο 64′ απ’ τον Μπιρμάντσεβιτς.

Λίγο νωρίτερα, η Σλοβενία με βασικούς τους Άνταμ Τσέριν και Αντράζ Σπόραρ του Παναθηναϊκού νίκησε με 2-1 την Αρμενία στη Λιουμπλιάνα. Ο τρίτος «πράσινος» διεθνής, Μπένιαμιν Βέρμπιτς δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου απ’ τον Ματίας Κεκ.

Στη Λισαβόνα, η Πορτογαλία -χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σύνθεσή της- δεν δυσκολεύτηκε στο φιλικό με τη Φινλανδία επικρατώντας με 4-2. Δύο γκολ του Μπρούνο Φερνάντες κι από ένα ων Ντίας και Ζότα έκαναν τη… δουλειά για τους Πορτογάλους, απέναντι στους Φινλανδούς που το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν προσωρινά σε 3-2 με δύο γκολ του Πούκι.

Τέλος, στην Μπολόνια, η Ιταλία έμεινε στο 0-0 με την Τουρκία σε ένα πολύ δυνατό ματς, όπου οι «ατζούρι» δεν… έπεισαν με την εικόνα τους, δέκα μέρες πριν απ’ την έναρξη του EURO 2024.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των σημερινών φιλικών αναμετρήσεων:

Σλοβενία-Αρμενία         2-1: 11' Μλάκαρ, 63' Ίλιτσιτς - 56' Χαρογιάν Ελβετία-Εσθονία          4-0: 20' Τσούμπερ, 47' Αμντουνί, 63' Ελβέντι, 70' Σακίρι (πέν.) Ρουμανία-Βουλγαρία       0-0: - Αυστρία-Σερβία           2-1: 10' Βίμερ, 13' Μπαουμγκάρντνερ - 35' Πάβλοβιτς Ιρλανδία-Ουγγαρία        2-1: 36' Ιντάχ, 90'+2' Πάροτ - 40' Λανγκ Πορτογαλία-Φινλανδία     4-2: 17' Ντίας, 45'+4' Ζότα (πέν.), 55', 84' Φερνάντες - 73', 77' Πούκι Ιταλία-Τουρκία           0-0: -

πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Το νέο Toyota C-HR κατασκευάζεται στην Ευρώπη με πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα κινητήρων

cars

Αέρας ανανέωσης για το Suzuki Ignis.

cars

Η νέα Eagle E-Type Lightweight GT είναι το απόλυτο restomod!

cars

Πιο μαύρη από ποτέ. Αυτή είναι η απόκοσμη BMW VBX6!

cars

Νέο Cupra Formentor . Λίγο πρίν τη παρουσίασή του

cars

Νέο Volkswagen Golf GTI TCR. Απευθείας από τις πίστες

cars

Γραπτή «απάντηση» αναμένεται από τη Χαμάς προς το Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός στην Γάζα

cars

Το Renault Clio Rally3 στην Ελλάδα

cars

Ξυλοκόπησε τη σύζυγό του στη μέση του δρόμου λίγα μέτρα μακριά από το Α/Τ στα Άνω Λιόσια

Bury