CARSNEWS
AUTONEWS

1953-2023: 70 χρόνια Ράλλυ Ακρόπολις – Μια σειρά τεσσάρων ωριαίων ντοκιμαντέρ καταγράφει την ιστορία του «Αγώνα των Θεών»

Εβδομήντα χρόνια ιστορίας στη διεθνή αθλητική σκηνή παρουσιάζονται μέσα από μια μίνι σειρά ντοκιμαντέρ μέσα από την οποία ξεδιπλώνεται η πορεία του Ράλλυ Ακρόπολις.

Μία από τις πρώτες ενέργειες που αποφασίστηκαν στο πλαίσιο των εορτασμών των εβδομήντα χρόνων του Ράλλυ Ακρόπολις, η δημιουργία μιας μίνι σειράς ντοκιμαντέρ, βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωσή της. Νωρίτερα σήμερα αποκαλύφθηκε μέρος της παραγωγής, που αναμένεται να προβληθεί στη μικρή οθόνη μέσα στο 2024.

Η 20άλεπτη «πρεμιέρα» φιλοξενήθηκε στην αίθουσα sphera των Village Cinemas στο «The Athens Mall», παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού και Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Γιάννη Βρούτση. Κατά το χαιρετισμό του ο υπουργός μεταξύ άλλων στάθηκε στη διαρκή στήριξη της Πολιτείας στον αγώνα, λέγοντας «Κατά τα τρία απόλυτα επιτυχημένα προηγούμενα χρόνια, μας δόθηκε πολλές φορές η δυνατότητα να αναφερθούμε στην πρωτόγνωρη θέληση της Πολιτείας και της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιστροφή του αγώνα στα παγκόσμια δρώμενα.

Με αυτά ως αφετηρία έχουμε τη χαρά να βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να κλείσουμε μαζί το τρίτο έτος της σύγχρονης ιστορίας του αγώνα, αλλά κυρίως το εβδομηκοστό της χρυσής πορείας του, που στάθηκε και η αφορμή για τη δημιουργία αυτού του ντοκιμαντέρ».

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο παρουσιαστής της μίνι σειράς ντοκιμαντέρ, Γιώργος Αμούτζας. Ο νεαρός ηθοποιός, εν προκειμένω σε ρόλο αφηγητή στα τέσσερα επεισόδια που απαρτίζουν τη σειρά, ευχαρίστησε τόσο τη Motorsport Greece (παραγωγό της σειράς), όσο και όλους τους συντελεστές για την ευκαιρία που του δόθηκε να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο έργο.

Τα τέσσερα επεισόδια, διάρκειας 45 λεπτών έκαστο, επιχειρούν μια εις βάθος προσέγγιση αρχικά της Ιστορίας του αγώνα, με τη συνέχεια να δίνεται στην οπτική με την οποία τον βλέπουν οι Θεατές, οι Αγωνιζόμενοι και οι Διοργανωτές, οι οποίοι «ντύνουν» ιστορικά και σύγχρονα πλάνα με τις δικές τους μαρτυρίες ή εμπειρίες.

Την εκτέλεση της παραγωγής ανέλαβε η Boo Productions. Στη σκηνοθεσία ήταν ο Λεωνίδας Πανονίδης, στη διεύθυνση φωτογραφίας ο Νίκος Ζιώγας, στο μοντάζ ο Alex Jaschik, στο post production ο Αντώνης Ξένος, στη δημοσιογραφική έρευνα οι Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος και Κώστας Ψάρρας και στην αρχισυνταξία η Μαρία Λούκα.

Την δημιουργία του ντοκιμαντέρ χαιρέτησε από την πλευρά της ΕΚΟ, Χορηγού Ονόματος του αγώνα, ο κ. Σωτήρης Αναστασιάδης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της Helleniq Energy. Ο ίδιος αναφέρθηκε στη διαχρονική υποστήριξη της ΕΚΟ στο Ράλλυ Ακρόπολις, επισημαίνοντας ότι «όσο ο αγώνας πραγματοποιείται με τέτοιον επαγγελματισμό, η εταιρία θα βρίσκεται δίπλα στους διοργανωτές».

Στοιχεία αναφορικά με την προβολή του Ράλλυ Ακρόπολις και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA παρουσίασε ο Διευθυντής Αγώνων του WRC Promoter, Simon Larkin,

Με τον αγώνα αισίως να «κλείνει» την έβδομη δεκαετία του έχοντας πετύχει την καταξίωση στη διεθνή αθλητική σκηνή σε απόλυτο συνδυασμό με την προβολή της Ελλάδας, ο κ. Γιάννης Βρούτσης έδωσε και το στίγμα για την επόμενη ημέρα, λέγοντας πως «αυτή η εμβληματική διοργάνωση θα συνεχίσει να τελεί υπό τη σκέπη του υπουργείου και πάγιος στόχος μας θα παραμείνει η προβολή της χώρας, η δημιουργία οικονομικών ευκαιριών και η διαρκής ευαισθητοποίηση του κοινού στην πολιτική της οδικής ασφάλειας, όλα τους μέσα από το σχεδιασμό και την υλοποίηση του Ράλλυ Ακρόπολις».

Τέλος, η οργανωτική επιτροπή του Εθνικού μας Αγώνα καταβάλλει προσπάθειες ούτως ώστε η σειρά αυτή να προβληθεί στις αρχές του 2024 από την ελεύθερη τηλεόραση.

Related Articles

Lamborghini Urus: Έφτασε ήδη το πρώτο ορόσημο των 15.000 αυτοκινήτων!

cars

Ford Puma από μόλις 4.799€

cars

Η νέα BMW M4 δοκιμάζεται στο όριο στην Πράσινη Κόλαση.

cars

Ούτε η BMW M235i xDrive Gran Coupe πέρασε το τεστ του τάρανδου!

cars

Ford Kuga Graphite Tech Edition: Με ιδιαίτερη σχεδίαση και στάνταρ προηγμένα συστήματα οδήγησης

cars

Volvo XC40 Recharge. Το πρώτο από πολλά!

cars

Έρχεται η επόμενη Mercedes-AMG SLS Electric Drive

cars

Ford. Σημαντικά βήματα προς την κλιματική ουδετερότητα

cars

Η Smart μπορεί να εμπνευστεί από την Mini.

cars