CARSNEWS
AUTONEWS

Στόλτενμπεργκ: Η κλιματική αλλαγή απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια, ο αγώνας εναντίον της είναι σημαντικός για το ΝΑΤΟ

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε χθες Κυριακή στο Μπακού ότι έχει μεγάλη σημασία να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή «για λόγους ασφαλείας».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ εκφράστηκε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, τον Ιλάμ Αλίεφ, η χώρα του οποίου θα φιλοξενήσει την COP29 τον Νοέμβριο.

Εξαίροντας τον «σημαντικό ρόλο» που διαδραματίζει το Αζερμπαϊτζάν στον εφοδιασμό με αέριο «συμμάχων κλειδιών» του NATO, ο κ. Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε πως είναι ανάγκη να «συμφιλιώσουμε την ανάγκη για ενέργεια με το περιβάλλον».

Ο αγώνας εναντίον της κλιματικής αλλαγής «είναι σημαντικός για την ασφάλεια, για το NATO», συνέχισε ο Νορβηγός, εξηγώντας πως η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι «πολλαπλασιαστής της κρίσης και βλέπουμε τις συνέπειες παντού στον κόσμο».

Η επιλογή του Αζερμπαϊτζάν για τη φιλοξενία της COP29 επικρίθηκε έντονα από οικολόγους. Εγγράφεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του Μπακού για να αλλάξει την εικόνα της χώρας που ρυπαίνει κι έχει δεσποτική μορφή πολιτεύματος.

«Χάρη στους φυσικούς μας πόρους (…) επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό, μαζί με τους εταίρους μας, σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειες», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο κ. Αλίεφ.

Related Articles

Renault και Daimler εξετάζουν συνεργασία στα επαγγελματικά.

cars

Έρχονται οι πρώτοι 2.400 Αιγύπτιοι για εργασία

cars

Η Lexus μένει πιστή στα sports cars… αλλά εξηλεκτρισμένα!

cars

1953-2023: 70 χρόνια Ράλλυ Ακρόπολις – Μια σειρά τεσσάρων ωριαίων ντοκιμαντέρ καταγράφει την ιστορία του «Αγώνα των Θεών»

cars

Kosmoride. Πρόταση για ποδήλατο πόλης

cars

Λιάγκας σε Πετρογιάννη: «Μου λέει ο κόσμος ότι είσαι το πιο αγέλαστο τηλεοπτικό πρόσωπο»

Bury

Mercedes-AMG GLA 45. Με την γνωστή, επιτυχημένη συνταγή!

cars

Η Abarth γιορτάζει με την μοναδική 1000 SP.

cars

Ducati. Θεματική έκθεση στο μουσείο της για τα 20 χρόνια από τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο του Troy Bayliss

cars