CARSNEWS
AUTONEWS

Η «γκάφα» της Μπριζίτ Μακρόν στη D-Day – Θέλησε να πιάσει το χέρι της Βασίλισσας Καμίλα

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τελετή της 80ης επετείου της απόβασης της Νορμανδίας και πλήθος ηγετικών πολιτικών και μη προσώπων έδωσαν το παρών και φυσικά δεν έλειψαν και οι απρόοπτες στιγμές.

Η Μπριζίτ Μακρόν κατέθεσε στεφάνι στο Βρετανικό Μνημείο της Νορμανδίας μαζί την Βασίλλισας Καμίλα, οι δύο τους ντυμένες στα λευκά θέλησαν να δείξουν τον σεβασμό τους.

Όμως η πρώτη κυρία της Γαλλίας έκανε μια μικρή «γκάφα», την ώρα που τοποθέτησαν τα λουλούδια τους, έκαναν ένα βήμα πίσω για να τιμήσουν με τη σιωπή τους τους πεσόντες και η Μπριζίτ Μακρόν άπλωσε το χέρι της προς τη Βασίλισσα, αλλά η Καμίλα φάνηκε κάπως απρόθυμη να της το δώσει.

Μετά από μια φαινομενικά ελαφριά πίεση του χεριού της βασίλισσας, η κυρία Μακρόν το άφησε και οι δύο στάθηκαν πλάι πλάι μπροστά στο μνημείο.

Παρόλο που η χειρονομία της ήταν χωρίς αμφιβολία καλοπροαίρετη, η σωματική επαφή με μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι πάντα ένα αμφλεγόμενο ζήτημα όπως αναφέρει η Daily Mail.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Βασιλικής Οικογένειας, δεν υπάρχουν «υποχρεωτικοί κώδικες συμπεριφοράς» όταν συναντάτε τη Βασίλισσα ή κάποιο μέλος της Βασιλικής Οικογένειας, αλλά υπάρχει ένας άγραφος κανόνας ότι δεν πρέπει να κάνετε κάτι άλλο πέρα από μια χειραψία.

Ενώ τα νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας, είναι γνωστά για την πιο χαλαρή συμπεριφορά τους και την προσφορά αγκαλιών, η παλαιότερη γενιά ακολουθεί το παράδειγμα της αείμνηστης Βασίλισσας, η οποία δεν είχε σωματική επαφή με τα μέλη του κοινού.

Ο Μακρόν καθυστέρησε

Ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν επίσης καθυστέρησε τον Βασιλιά και τη Βασίλισσα όταν άργησε 20 λεπτά για μια τελετή μνήμης της D-Day σήμερα.

Το πρωί της Πέμπτης, οι Βασιλείς ήδη κάθονταν και περίμεναν όταν ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους έφτασε τελικά στην εκδήλωση για την 80ή επέτειο στο Βρετανικό Μνημείο της Νορμανδίας στο Ver-sur-Mer.

Ο Βασιλιάς Κάρολος και η Βασίλισσα Καμίλα δεν σχολίασαν τη συμπεριφορά του κυρίου Μακρόν, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Μπριζίτ Μακρόν.

Όμως τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης παρατήρησαν τι συνέβη και το γεγονός αναφέρθηκε ευρέως.

Το ειδησεογραφικό κανάλι Cnews έγραψε: «Ενώ ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα της Αγγλίας ήταν ήδη εκεί, ο Εμμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του έφτασαν είκοσι λεπτά αργοπορημένοι για την γαλλο-βρετανική τελετή, γεγονός που σόκαρε τους Άγγλους.»

Την Τρίτη, ο κύριος Μακρόν καθυστέρησε σχεδόν μια ώρα όταν εμφανίστηκε στην πρώτη εκδήλωση μνήμης της D-Day στο Plumelec, στη Βρετάνη.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από το Παλάτι των Ηλυσίων σχετικά με την αργοπορία του Προέδρου ή την προσπάθεια της Μπριζίτ να κρατήσει το χέρι της Βασίλισσας.

Related Articles

Στις αρχές του νέου έτους το Peugeot Inception Concept

cars

Formula1: Απίστευτα πράγματα στις εξέδρες του Grand Prix Μεξικό – Μπουνιές, κλωτσιές και κεφαλοκλείδωμα

cars

Nissan Leaf. Έφτασε τις 500.000 μονάδες

cars

Citroen. Έρχεται η «Reverse Black Friday»

cars

Χατζηδάκης: Στην καταστροφολογία της αντιπολίτευσης για την οικονομία, απαντάμε με στοιχεία

Bury

Το νέο Opel Astra έρχεται με “φρέσκο” design και υβριδική, OPC έκδοση!

cars

Οι ρουκέτες στο κάθισμα εκτόξευσαν τον 29χρονο πιλότο του F-16 «προς τα πάνω με περίπου 20 G» – Πώς γίνεται η ελεγχόμενη εγκατάλειψη

cars

Μικτός ελληνοτουρκικός αγώνας στο Survivor – Αποχώρησε ο Θοδωρής Τουρκογεώργος

cars

Έρχεται Toyota Supra GRMN με 400 ίππους;

cars