CARSNEWS
AUTONEWS

Tο Κίεβο απέρριψε τους όρους που έθεσε ο Πούτιν για ειρηνευτικές συνομιλίες

Σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου απέρριψε την «ειρηνευτική πρόταση» που παρουσίασε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι δεν πρόκειται για μια σοβαρή προσπάθεια να επιτευχθεί ειρήνη και δεν έχει καμία σχέση με τις όποιες διαπραγματεύσεις.

Μιλώντας μέσω Zoom, ο Μιχαήλο Ποντολιάκ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι δεν «υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί συμβιβασμός» μεταξύ των δηλώσεων του Πούτιν και των όρων που θέτει η Ουκρανία για τον τερματισμό του πολέμου που εξαπέλυσε η Ρωσία.

Οι προϋποθέσεις του Πούτιν

Ο Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες ακόμα και «αύριο», αν τα ουκρανικά στραστεύματα αποσυρθούν από τις περιφέρειες της Ζαπορίζια, της Χερσώνας, του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ και αν η Ουκρανία παραιτηθεί από τα σχέδιά της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Αν η Ουκρανία συμφωνήσει στους όρους αυτούς, «το ίδιο λεπτό» η Ρωσία θα σταματήσει το πυρ και θα αρχίσει διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος στα στελέχη του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ακόμα πως η προώθηση του στρατού του προς το Κίεβο το 2022 είχε στόχο να αναγκάσει την Ουκρανία να δεχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία και ότι δεν υπήρχε η πρόθεση να καταληφθεί εξ εφόδου η ουκρανική πρωτεύουσα.

Η Ουκρανία και η Δύση υποστηρίζουν ότι η Ρωσία ήθελε να καταλάβει το Κίεβο και να εγκαταστήσει εκεί φιλικούς προς τη Ρωσία ηγέτες, όμως η επίθεσή της αποκρούσθηκε από τη σθεναρή αντίσταση των Ουκρανών.

Related Articles

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής WEC 2024

cars

Lamborghini SC20. Sexy και πανίσχυρη… όπως πρέπει!

cars

Ραγδαία αύξηση θανάτων και τραυματισμών αμάχων στην Ουκρανία τον Μάρτιο

Bury

Η Toyota Νο1 εταιρία σε πωλήσεις στον κόσμο!

cars

Skoda Enyaq iV. Διαθέσιμο σε δελεαστική τιμή

cars

«Πήγε να βοηθήσει κάποια κορίτσια» – Συγκλονιστική μαρτυρία για τον ναυαγοσώστη που κατέρρευσε στην Κρήτη

Bury

Ελένη Ψυχούλη: Η πιο ωραία φάση στη ζωή του ανθρώπου ξεκινά στα 50

Bury

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα προβώ σε διορθωτικές κινήσεις λαμβάνοντας το μήνυμα των πολιτών

cars

Καρχαριοειδές 3,5 μέτρων εντοπίστηκε στο λιμάνι του Βόλου

cars