CARSNEWS
F1 & RACES

«Άναψαν» τα αίματα στην Ισπανία, επαφή Λεκλέρ-Νόρις από το πουθενά (vid)

Ένα πολύ παράξενο και αλλόκοτο σκηνικό έλαβε χώρα στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ισπανίας ανάμεσα σε δύο κορυφαίους οδηγούς και το λόγο τώρα έχουν οι αγωνοδίκες.

Στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ισπανίας είδαμε ένα πρωτόγνωρο σκηνικό. Ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari ήταν σε γρήγορο γύρο αλλά στη στροφή 6 βρήκε μπροστά του τον Λάντο Νόρις της McLaren Racing.

O Βρετανός εμπόδισε τον Μονεγάσκο και κατέστρεψε την τελευταία του προσπάθεια. Δεν είναι παράξενο, ούτε ασυνήθιστο ένας οδηγός να εμποδίζει την προσπάθειά του, όμως αυτό που ακολούθησε στο συμβάν Νόρις-Λεκλέρ δεν το έχουμε ξαναδεί.

Ο οδηγός της Ferrari πάτησε απότομα φρένο και έκανε το τιμόνι του αριστερά προς τον οδηγό της McLaren. Ο πίσω αριστερός τροχός της SF-24 χτύπησε την εμπρός αεροτομή της MCL38, δίχως ωστόσο να προκληθεί ζημιά. Ο Νόρις τρόμαξε από την κίνηση του συναθλητή του και αυτό φάνηκε από τις κινήσεις που έκανε στο τιμόνι. Αμφότεροι είναι πολύ τυχεροί που γλίτωσαν σοβαρή ζημιά.

— F1 Speed Indonesia (@f1speed_indo) June 22, 2024

Λίγη ώρα νωρίτερα ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes-AMG παρεμπόδισε τον Λανς Στρολ της Aston Martin F1 στη στροφή 5. Ο Καναδός θέλοντας να δείξει τη δυσαρέσκειά του ακούμπησε το μονοθέσιο του Βρετανού.

and lance on lewis.….. pic.twitter.com/7jple5CPDJ https://t.co/03ft1sS9rG

— deni (@fiagirly) June 22, 2024

Όλα τα παραπάνω συμβάντα είναι υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες και αυτό θα επηρεάσει την προετοιμασία τους ενόψει κατατακτήριων δοκιμών.

Η δράση στο GP Ισπανίαςσυνεχίζεται στις 17:00 ώρα Ελλάδος με τις κατατακτήριες δοκιμές. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 16:40 για να μπείτε σε κλίμα μάχης pole position.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion, με τους Κώστα Παστρίμα και Στάθη Κοκκορόγιαννη να αναλύουν όλα όσα έγιναν στο Grand Prix Καναδά της Formula 1 και όχι μόνο.

Φωτογραφίες: F1/X

Related Articles

F1: Ο Χάμιλτον στην Ferrari

cars

Andretti’s F1 bid given FIA green light as new team one step closer to joining championship

cars

Wolff – Το Las Vegas μία πρόκληση για όλους μας

cars

F1: Δείτε τα 10 εφετινά μονοθέσια

cars

Οι 7 αλλαγές της Formula-1 για το 2024

cars

O Λεκλέρ ταχύτερος στις πρώτες δοκιμές της Ίμολα, προβλήματα για τον Φερστάπεν

cars

Ο Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος και με διαφορά στις κατατακτήριες του Σπα, όμως ο Λεκλέρ θα εκκινήσει 1ος την Κυριακή

deleted-w9i2FI7l

Our writers on where Verstappen ranks amongst the greats

cars

Στις μεγάλες οθόνες των Village Cinemas η πρεμιέρα της Φόρμουλα 1

cars