CARSNEWS
AUTONEWS

Η ιδιαίτερη ιστορία πίσω από την εφεύρεση της περιστρεφόμενης πόρτας

Μια ξεχωριστή εφεύρεση που συναντάμε καθημερινά σε πολλά κτήρια, επιχειρήσεις και υπηρεσίες, η περιστρεφόμενη πόρτα, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο ρεστοράν Ρέκτορ στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης, το 1899.

Ποιος είναι όμως ο λόγος που οδήγησε τον εφευρέτη της στη δημιουργία της; Ο λόγος για τον Αμερικανό εφευρέτη Θεόφιλο βαν Κένελ. Πρόκειται για μια ιδέα με την οποία επεδίωξε, η πόρτα να εμποδίζει τη σκόνη, τη βροχή, το χιόνι και τους έξω ήχους να μπαίνουν στο κτίριο αλλά και να κρατά τη θερμότητα μέσα, εξοικονομώντας ενέργεια και πόρους.

Ο Βαν Κένελ κατοχύρωσε την «πόρτα θυέλλης» το 1888- αλλά θεωρείται πως ο πραγματικός λόγος ήταν άλλος και όχι η προστασία από τα καιρικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα απεχθανόταν τις έννοιες του «ιπποτισμού» και των «καλών τρόπων», μέρος των οποίων ήταν η «υποχρέωση» να κρατά την πόρτα ανοικτή για να περνούν άλλοι, ιδίως οι γυναίκες.

Μάλιστα, λέγεται, για την ακρίβεια, πως κυριολεκτικά μισούσε το να ανοίγει την πόρτα για τις γυναίκες. Η λύση λοιπόν ήταν απλή γι’ αυτόν. Εφηύρε κάτι για να αντιμετωπίσει αυτή την συνήθεια και να μην χρειάζεται κανείς να ανοίγει την πόρτα κανενός.

Related Articles

KTEO AUTECO. Σας διευκολύνει

cars

Στο 59,71% η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, στις 17.00 τοπική ώρα

H Δήμητρα Αλεξανδράκη μας χάρισε μερικά κομψά looks φορώντας ένα καπέλο σαν της Audrey Hepburn στο «Breakfast at Tiffany’s»

wp_update-GSkibItV

Σε αυξημένη ετοιμότητα όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων λόγω καύσιμα

cars

Γιάννης Μπέζος: «Δεν πατάς ένα κουμπί και γίνεσαι απελευθερωμένος, έχω μεγαλώσει με στερεότυπα που προσπαθώ να ξεπεράσω»

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Πάνακτο Βοιωτίας κοντά στην αποθήκη της ΠΥΡΚΑΛ με επικίνδυνα υλικά

cars

Ford GT40 και GT. Έδωσαν χρώμα και τιμή

cars

Κικίλιας: Πρέπει να παλέψουμε στη μνήμη των ανθρώπων της Πολεμικής Αεροπορίας που χάθηκαν πέρσι στη Νότια Εύβοια

Bury

Jeep Renegade 4xe & Compass 4xe. Διαθέσιμα και στη χώρα μας με σημαντικά πλεονεκτήματα

cars