CARSNEWS
AUTONEWS

Τουλάχιστον τρεις νεκροί στο Λίβανο από ισραηλινά πλήγματα

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν από ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. «Η επιδρομή του ισραηλινού εχθρού στην πόλη Μαρζαγιούν προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό τεσσάρων άλλων, οι οποίοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου. Νωρίτερα, είχε αναφέρει ακόμη έναν θάνατο από ισραηλινό πλήγμα στην κοινότητα Μπλίντα.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι αεροσκάφος τους «έπληξε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ», ιδίως στην τοποθεσία Μπλίντα.

Από την πλευρά του, το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων NNA μετέδωσε ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) έπληξε αυτοκίνητο στην κεντρική πλατεία της Μαρζαγιούν, σε μια πολυσύχναστη εμπορική συνοικία, έπειτα από επιδρομή που είχε σημειωθεί νωρίτερα στην κοινότητα Μπλίντα.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Η ένταση στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ κλιμακώθηκε μετά τη δολοφονία υψηλόβαθμου στελέχους της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό την 30ή Ιουλίου, για την οποία ο ηγέτης του κινήματος Χασάν Νασράλα ορκίστηκε εκδίκηση.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Αν θέλετε τα ρούχα σας να μένουν στη θέση τους, οι αδερφές Πρέλεβιτς έχουν τη λύση

Bury

Abarth 695 70ο Anniversario. Διαθέσιμο και στη χώρα μας

cars

Κροατία – Ιταλία 1-1: Πρόκριση στο 98′ για τη Σκουάντρα Ατζούρα

Bury

Απάτη στον ΕΟΠΥΥ: Διώξεις για οκτώ κακουργήματα – Πώς δρούσε το κύκλωμα

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για το Infiniti QX60.

cars

Σπύρος Μπιμπίλας για Μαρίνα Σάττι: «Εγώ είμαι μαζί της, ο καλλιτέχνης πρέπει να έχει πολιτική άποψη»

Bury

Τραγικό τέλος για τους τρεις ομήρους της Χαμάς – Οι ιστορίες της Σάνι Λουκ, της Αμίτ και του Ιτζάκ

Bury

Φωτιά τώρα σε εργοτάξιο πίσσας στη Λεπενού Αγρινίου

Ρομπότ για την φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

cars