CARSNEWS
AUTONEWS

Εξέγερση στις φυλακές του Σεν Μαρκ στην Αϊτή

Στις φυλακές του Σεν Μαρκ στην Αϊτή, ξέσπασε εξέγερση χθες Παρασκευή, με αποτέλεσμα τον θάνατο δώδεκα κρατουμένων. Ορισμένοι από τους έγκλειστους εκμεταλλεύτηκαν την αναταραχή για να αποδράσουν.

Σύμφωνα με αναφορές τοπικών αξιωματούχων, όλα ξεκίνησαν ως αυθόρμητη διαμαρτυρία κρατουμένων που κατήγγειλαν υποσιτισμό και άθλιες συνθήκες υγιεινής.

Σε βίντεο που κοινοποιήθηκαν νωρίτερα σε κοινωνικά δίκτυα, διακρίνονται κρατούμενοι να σκαρφαλώνουν σε τοίχους και πυκνούς καπνούς να υψώνονται πάνω από τις φυλακές του Σεν Μαρκ, πόλης που βρίσκεται 88 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς.

Vive tension, ce matin, à la prison civile de Saint-Marc. Des tirs d’armes automatiques ont été entendus dans les parages du centre carcéral. Selon des informations que détient notre rédaction, plusieurs prisonniers se sont évadés et d’autres blessés.

Juste un clin d’oeil! pic.twitter.com/rCdGUOK7Er

— Clin D’oeil (@clindoeilinfo1) August 16, 2024

Οι δυνάμεις ασφαλείας χρειάστηκαν αρκετές ώρες προκειμένου να ανακτήσουν τον έλεγχο του σωφρονιστικού καταστήματος. Ο εισαγγελέας Βενσάν Φρανσουά έκανε λόγο για μεγάλες καταστροφές: «Όλοι οι κοιτώνες των φρουρών κάηκαν. Το Μητρώο έχει καεί. Έβαλαν φωτιά παντού, εκτός από τα κελιά τους». Προειδοποίησε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να είναι σε εγρήγορση, καθώς απέδρασε αδιευκρίνιστος αριθμός κρατουμένων.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Νεκρός 20χρονος σε τροχαίο στη Ρόδο

cars

Γεωργιάδης για την αυτοκτονία καρκινοπαθούς: «Η καθυστέρηση στο φάρμακο δεν ήταν πάνω από μια εβδομάδα»

cars

Η Nissan δεν θα φέρει στην Ευρώπη το Navara facelift.

cars

Attica Bank: Στην τελική ευθεία η συγχώνευση με την Παγκρήτια Τράπεζα

wp_update-GSkibItV

Mini Countryman by X-raid. Γεύση από Dakar…

cars

Ένα ηλεκτρικό SUV θα παρουσιάσει σύντομα η Nissan.

cars

Skoda. Άλλο iV και άλλο e-TEC

cars

Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης

cars

Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών: H συγχώρεση είναι το μυστήριο της Αναστάσεως

Bury