CARSNEWS
AUTONEWS

Τουλάχιστον 21 νεκρά παιδιά από πυρκαγιά σε δημοτικό σχολείο στην Κένυα – Δεκάδες μαθητές εξακολουθούν να αγνοούνται

Η πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα στον κοιτώνα δημοτικού σχολείου στην κεντρική Κένυα μετρά ήδη 21 νεκρούς, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, ενώ δεκάδες μαθητές εξακολουθούν να αγνοούνται, βυθίζοντας τις οικογένειες στην αγωνία.

Η πυρκαγιά στην Ακαδημία Χιλσάιντ Ενταράσα της κομητείας Νιέρι εκδηλώθηκε την Πέμπτη γύρω στα μεσάνυχτα σε έναν κοιτώνα όπου κοιμούνταν περισσότερα από 150 αγόρια. Το σχολείο, που έχει 800 μαθητές, ηλικίας από 9 έως 12 ή 13 ετών, βρίσκεται σε ημιαγροτική περιοχή κάπου 170 χλμ. βορείως της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι.

Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 21, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ισαάκ Μουαούρα. «Οι έρευνες για τους θανάτους ολοκληρώθηκαν. Με μεγάλη λύπη αναφέρουμε ότι 19 σοροί βρέθηκαν στο μέρος αυτό», είπε στους δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι δύο ακόμη θύματα κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Προηγούμενος απολογισμός που ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από τον πρόεδρο Γουίλιαμ Ρούτο έκανε λόγο για 18 αγόρια που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά.

«Είναι απίστευτα οδυνηρό για τη χώρα να χάνει τόσους πολλά υποσχόμενους νέους Κενυάτες. Είναι βαριά η καρδιά μας. Πρόκειται για μια καταστροφή πέρα από κάθε φαντασία», δήλωσε ο πρόεδρος Ρούτο.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

«Συζητήσεις για πώληση μεγάλης ελληνικής ομάδας – 100 εκατ. ζήτησε ο ιδιοκτήτης»

cars

Τραμπ: Η Κάμαλα Χάρις τάσσεται υπέρ της «εκτέλεσης μωρών» με το πρόγραμμά της για την άμβλωση

Bury

Στην Λίμνη Κερκίνη, με το νέο Renault Clio. Εκεί που ο χρόνος ..πατάει φρένο!

cars

Kawasaki Ninja 1000SX. Διαθέσιμο

cars

Γραπτή «απάντηση» αναμένεται από τη Χαμάς προς το Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός στην Γάζα

cars

Mercedes E Class Coupe & Cabrio. Ανανεωμένες

cars

Οι Χούθι επιτέθηκαν κατά τεσσάρων εμπορικών πλοίων «αμερικανικών, βρετανικών και ισραηλινών συμφερόντων»

Bury

Κουκουλοφόροι έσπασαν τα πάντα σε κοσμηματοπωλείο στις ΗΠΑ – Μπούκαραν μέσα με βαριοπούλες και πήραν ότι βρήκαν

Νέο «χτύπημα» από τον μάνατζερ του Πινέδα: Ο Ορμπελίν θέλει να επιστρέψει στο Μεξικό για οικογενειακούς λόγους, όχι για τα χρήματα