CARSNEWS
AUTONEWS

Live το ντιμπέιτ μεταξύ Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Newsroom

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις αναμετρώνται αυτήν την ώρα για πρώτη φορά στο προεδρικό ντιμπέιτ του ABC στη Φιλαδέλφεια.

Η αναμέτρηση υψηλού ενδιαφέροντος έρχεται καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κούρσα είναι αμφίρροπη μόλις οκτώ εβδομάδες πριν από την ημέρα των εκλογών. Διαβάστε για τους υποψηφίους και τα βασικά πολιτικά τους θέματα εδώ.

Οι παρουσιαστές του ABC World News Tonight Ντέιβιντ Μουίρ και Λίνσεϊ Ντέιβις θα είναι οι συντονιστές.

Δεν θα χρειαστεί να ασχοληθούν με τους δύο υποψηφίους σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να διακόψει τον άλλον, επειδή τα μικρόφωνα θα είναι απενεργοποιήμενα όταν δεν θα μιλάνε.

Δείτε live:

Έδωσαν τα χέρια

Η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις και ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσαν τα χέρια στην αρχή του ντιμπέιτ το βράδυ της Τρίτης. Η Χάρις προχώρησε προς τον Τραμπ και τέντωσε το χέρι της. Εκείνος δέχτηκε τη χειραψία. Είναι η πρώτη φορά που η Χάρις και ο Τραμπ συναντήθηκαν ποτέ από κοντά.

(AP Photo/Alex Brandon)

Πρώτο θέμα της αποψινής συζήτησης η οικονομία

(AP Photo/Alex Brandon)

Η Καμάλα Χάρις ρωτήθηκε αν οι Αμερικανοί είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Τόνισε ότι πιστεύει στα όνειρα του αμερικανικού λαού και ότι έχει ένα σχέδιο για τη δημιουργία μιας «οικονομίας ευκαιριών». Στη συνέχεια είπα ότι σκοπεύει να παρατείνει τη μείωση του φόρου για τις νέες οικογένειες και το σχέδιό της είναι να δώσει έκπτωση φόρου 50.000 δολαρίων για τις μικρές επιχειρήσεις. Ανέφερε ότι «ο αντίπαλός της» θα παράσχει μείωση φόρου για τους δισεκατομμυριούχους και τις μεγάλες εταιρείες.

Η Χάρις καταλόγισε στον Τραμπ ευθύνες για τη συμμετοχή του στο Project 2025, ένα βιβλίο 922 σελίδων που περιλαμβάνει αμφιλεγόμενες πολιτικές προτάσεις με στόχο να καθοδηγήσουν την επόμενη συντηρητική κυβέρνηση.

Η απάντηση Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε στα σχόλια της αντιπάλου του για την οικονομία.

Καθώς μιλούσε, παρέμεινε στωικός – χωρίς να προσφέρει καμία πραγματική αντίδραση.

(AP Photo/Alex Brandon)

Όταν μίλησε – αντεπιτέθηκε στην οικονομία.

«Είχαμε μια τρομερή οικονομία… έχουμε πληθωρισμό που πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν δει ποτέ πριν – ίσως ο χειρότερος στην ιστορία του έθνους μας».

Γρήγορα στράφηκε στη μετανάστευση και επιτέθηκε στην Καμάλα Χάρις για τους «ανθρώπους που αυτή και ο Μπάιντεν άφησαν να μπουν στη χώρα».

«Αυτοί [οι μετανάστες] καταλαμβάνουν τις πόλεις και καταλαμβάνουν τα κτίρια. Μπαίνουν μέσα βίαια».

Ο συντονιστής του ABC Ντέιβιντ Μουίρ υπενθύμισε στον κ. Τραμπ ότι η μετανάστευση θα συζητηθεί αργότερα, προτού επιτρέψει στην κ. Χάρις να αντικρούσει.

«Αυτό που κάναμε είναι να καθαρίσουμε τα χάλια του Ντόναλντ Τραμπ», λέει η ίδια.

Λέει ότι το Σχέδιο 2025 είναι επικίνδυνο και ότι θα επικαλεστεί πολιτικές ιδέες από αυτό και το «ίδιο παλιό κουρασμένο εγχειρίδιο, ένα μάτσο ψέματα, παράπονα και χαρακτηρισμούς».

Ο κ. Τραμπ λέει αμέσως: «Δεν έχω καμία σχέση με το Σχέδιο 2025 – αυτό είναι εκεί έξω – δεν το έχω διαβάσει».

Η κ. Χάρις επανέρχεται και πάλι – και λέει: «Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει κανένα σχέδιο για εσάς».

Και πάλι, ο κ. Τραμπ επιστρέφει και λέει ότι οι καθηγητές στο παλιό του κολέγιο πιστεύουν ότι έχει ένα σπουδαίο σχέδιο για τη χώρα.

«Πήγα στη Σχολή Οικονομικών Γουόρτον και πολλοί από αυτούς τους καθηγητές, οι κορυφαίοι καθηγητές, πιστεύουν ότι το σχέδιό μου είναι ένα λαμπρό σχέδιο».

Ο Τραμπ λέει ότι επρόκειτο να στείλει στην Χάρις ένα καπέλο MAGA

Ο Ντόναλντ Τραμπ ρωτήθηκε τώρα για τις προτάσεις του σχετικά με τους δασμούς, για τις οποίες η Καμάλα Χάρις υποστήριξε ότι θα προκαλέσουν υψηλότερες τιμές για τους Αμερικανούς.

Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε ότι θα πάρει «δισεκατομμύρια δολάρια» από την Κίνα με τους δασμούς.

«Οι άνθρωποι δεν μπορούν να βγουν έξω και να αγοράσουν δημητριακά ή μπέικον ή αυγά ή οτιδήποτε άλλο», πρόσθεσε, λέγοντας ότι οι Δημοκρατικοί έχουν «καταστρέψει» την οικονομία.

Η κ. Χάρις απαντά λέγοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ είχε ως αποτέλεσμα το «υψηλότερο εμπορικό έλλειμμα όλων των εποχών» και ότι θα επικεντρωθεί στη στήριξη του εργατικού δυναμικού της Αμερικής.

«Θα πάει στη φιλοσοφία μου τώρα. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο να της στείλω ένα καπέλο MAGA», απάντησε ο κ. Τραμπ.

«Αλλά, αν εκλεγεί, θα την αλλάξει και θα είναι το τέλος της χώρας μας. Είναι μαρξίστρια. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι μαρξίστρια», πρόσθεσε.

Συνέχισε επίσης να αναφέρεται αρκετές φορές στη μετανάστευση, παρά το γεγονός ότι η ερώτηση αφορούσε τους δασμούς.

Related Articles

«Tέλος» η Ιωάννα Μάνδρου από την Καθημερινή και ΣΚΑΪ

cars

Προειδοποίηση του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων υποδυόμενων το Gov.gr

cars

Jeep Wrangler Xtreme Recon. Για πολύ άγριες καταστάσεις.

cars

Νέο Ford Kuga. Το δοκιμάζετε και κερδίζετε

cars

Subaru WRX STI EJ20 Final Edition. Το κύκνειο άσμα ενός εμβληματικού κινητήρα!

cars

Alfa Romeo Tonale– Ποιότητα σε όλες τις πτυχές της

cars

Ομαλά εξελίσσεται η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

cars

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία του Γιάνη Βαρουφάκη

Bury

Ένα Honda S2000 με ηλεκτρισμό & 650 ίππους

cars