CARSNEWS
AUTONEWS

Η Moody’s αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές για την Εθνική Τράπεζα και την Eurobank

Στην αναβάθμιση των προοπτικών της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank σε θετικές από σταθερές προχώρησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s σε συνέχεια της αντίστοιχης κίνησής του για την ελληνική οικονομία την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, ο οίκος αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές για το αξιόχρεο Baa2 των μακροπρόθεσμων καταθέσεων και των υψηλής διαβάθμισης μη καλυμμένων ομολόγων (senior unsecured debt) των δύο ελληνικών τραπεζών.

Ο Moody’s σημειώνει ότι η κίνηση αυτή αντανακλά την άποψη του ότι η βασική αξιολόγηση των δύο τραπεζών ba1 περιορίζεται από το αξιόχρεο της Ελλάδας Ba1 λόγω της σημαντικής έκθεσής τους σε έντοκα γραμμάτια και ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

Η επιβεβαίωση του αξιόχρεου και των αξιολογήσεων των δύο τραπεζών λαμβάνει υπόψη τις ισχυρές οικονομικές επιδόσεις τους τα τελευταία χρόνια, σημειώνει ο Moody’s.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Πανδαισία Toyota. 2000GT, AE86, Celica GT4, Supra MkIV και GT86 σε ένα video!

cars

Ένας νεκρός στη Ρωσία σε επιδρομή drones, 4 νεκροί στην Ουκρανία σε πλήγματα πυροβολικού

Bury

«Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, με το που την είδα, μου άρεσε», έλεγε ο Απόστολος Λύτρας για τη σύζυγό του πριν τον ξυλοδαρμό

Η Γαλλία υποστηρίζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο που ζήτησε την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης του Νετανιάχου και του ηγέτη της Χαμάς

cars

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου αμφισβητεί τη μεταμέλεια του Απόστολου Λύτρα – Τα SMS και η φράση «κλειδί»

cars

SsangYong X200 concept. Τετράγωνο γιατί… αρέσει.

cars

Φεύγει από τον Ολυμπιακό ο Κάνααν – Η πρώτη μεταγραφή Αγγελόπουλων

cars

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Κρήτη

cars

Γιατί ο Πούτιν μπορεί να «πυροβόλησε» τα πόδια του με την απόλυτη επικράτηση στις εκλογές

cars