CARSNEWS
AUTONEWS

Γιατί ο Πούτιν μπορεί να «πυροβόλησε» τα πόδια του με την απόλυτη επικράτηση στις εκλογές

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εκλέχτηκε πρόεδρος της Ρωσίας με τεράστιο ποσοστό στις εκλογές, ωστόσο αυτή η επικράτηση μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και να πληγώσει τον Ρώσο πρόεδρο.

Σύμφωνα με το Politico, υπάρχουν καταγγελίες για νοθεία στις εκλογές, ειδικά σε μέρη που ο Πούτιν δεν έχει απήχηση. Μάλιστα, στις συγκεκριμένες περιοχές η ψηφοφορία φέρεται να έγινε ηλεκτρονικά.

Επίσης, στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας ψήφισαν όλοι οι πολίτες, με βάση τους εκλογικούς καταλόγους πριν τον πόλεμο. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί, αφού ο πληθυσμός μειώθηκε λόγω των εχθροπραξιών ή ακόμη και να έμενε στάσιμος, δύσκολα θα πήγαινε στα εκλογικά κέντρα, εν μέσω βομβαρδισμών.

Έτσι, το γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος φαίνεται να κέρδισε 9 στους 10 ψηφοφόρους, μπορεί να αποτελέσει συσπειρωτικό παράγοντα για όσους διαφωνούν μαζί του. Συγκεκριμένα, αν κέρδιζε με μικρότερο ποσοστό, θα έδινε την εντύπωση πως δεν ελέγχει απόλυτα την κατάσταση, άρα οι αντιφρονούντες θα είχαν λόγο να πιστεύουν σε ένα καλύτερο μέλλον και να μην καταφύγουν σε ακραίες λύσεις.

Αντιθέτως, τώρα αν δοθεί η ευκαιρία, ενδεχομένως ο Πούτιν να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα με όσους διαφωνούν μαζί του, ειδικά όσο περνάει ο καιρός, αφού όχι μόνο συνεχίζεται ο πόλεμος, αλλά μεγαλώνει ηλικιακά και ο 71χρονος Ρώσος πρόεδρος.

Related Articles

Skoda. Εξ όνυχος τον λέοντα

cars

Προτεραιότητα για την Skoda ένα ηλεκτρικό compact και ένα οικογενειακό!

cars

Ανοδικές οι πωλήσεις των sex shops – Τι επιλέγουν περισσότερο τα ζευγάρια στο κρεβάτι τους

Bury

Volkswagen Group. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι μπαταρίες

cars

Η πρόταση δυσπιστίας, η γραμμή άμυνας που ετοιμάζει η Κυβέρνηση, το φάουλ του Κασσελάκη και η έκπληξη της Νέας Αριστεράς

cars

Volkswagen T7 Multivan eHybrid. Με δυνατότητες…

cars

Νέα Mercedes-Benz EQA. Ηλεκτρική, αθλητική και πρακτική!

cars

Czinger 21C. Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις…

cars

Η BMW ετοιμάζει την ανανεωμένη 5 Series.

cars