CARSNEWS
F1 & RACES

Φόρμουλα 1: Διακοπή τριών εβδομάδων και ραντεβού στο Όστιν

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 κάνει ένα ευπρόσδεκτο διάλλειμα 3 εβδομάδων, πριν από το φινάλε της σεζόν, που ξεκινά με το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών, στο Όστιν του Τέξας από 18 έως 20 Οκτωβρίου.

Η επόμενη στάση για τα ελαστικά της Pirelli

Κατά τη διάρκεια του διαλλείματος, η Pirelli θα είναι στην πίστα με δύο προγραμματισμένες δοκιμές εξέλιξης στις αρχές Οκτωβρίου. Στις 1 και 2 Οκτωβρίου, η Mercedes θα δοκιμάσει στο Magny-Cours ελαστικά για το 2025, συμπεριλαμβανομένης μιας ημέρας αφιερωμένης σε δοκιμές με ελαστικά βροχής. Στη συνέχεια, στις 8 και 9 Οκτωβρίου, τρεις ομάδες θα αναλάβουν δράση στην πίστα του Mugello: η Red Bull για δύο ημέρες και η Ferrari για μία ημέρα θα δοκιμάσουν τα ελαστικά του επόμενου έτους, ενώ η McLaren θα πραγματοποιήσει για δύο ημέρες τη δεύτερη δοκιμή των πρωτοτύπων ελαστικών του 2026.

Φόρμουλα 1

Ο αγώνας στη Σιγκαπούρη

Στον τελευταίο αγώνα της Φόρμουλα 1 είχαμε την τρίτη νίκη για τον Λάντο Νόρις, ο οποίος ηγήθηκε από την εκκίνηση μέχρι την καρό σημαία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επιστροφή της McLaren στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου της Σιγκαπούρης, μετά από απουσία 15 ετών από την τελευταία νίκη του Λιούις Χάμιλτον για λογαριασμό της McLaren το 2009. Ο Νόρις πέρασε τη γραμμή τερματισμού μπροστά από τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull. Ο Ολλανδός δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει στη Σιγκαπούρη, ενώ παράλληλα φέτος, απέχει από το μεσαίο σκαλί του βάθρου, 8 αγώνες, καθώς κέρδισε τελευταία φορά στο Ισπανικό Grand Prix. Τρίτος ήταν ο Όσκαρ Πιάστρι με τη δεύτερη McLaren, εξασφαλίζοντας έτσι την ένατη παρουσία του στο βάθρο, σε 40 εκκινήσεις σε Grand Prix. Η ομάδα με έδρα το Woking έχει καταφέρει να έχει τουλάχιστον έναν οδηγό στο βάθρο, στους τελευταίους 14 αγώνες, με συνολικά 17 θέσεις στο βάθρο φέτος. Ο Daniel Ricciardo σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα για 17η φορά στην καριέρα του, ο προηγούμενος ήταν στη Μόντσα το 2021, στο τιμόνι μιας McLaren. Ο γύρος αυτός είναι ο πρώτος ταχύτερος, στην ιστορία των Racing Bulls.

Τα ελαστικά στην πίστα

Όπως αναμενόταν, οι περισσότεροι οδηγοί εκκίνησαν με μέση γόμα: 14 οδηγοί εκκίνησαν με τη C4, τέσσερις (Stroll, Bottas, Zhou και Magnussen) εκκίνησαν με τη σκληρή γόμα C3 και δύο με τη μαλακή γόμα C5 (Χάμιλτον και Ricciardo). Η μέση γόμα αποδείχτηκε ευέλικτη όσον αφορά στη διάρκεια, επιτρέποντας σχεδόν σε όλους τους οδηγούς, να ολοκληρώσουν τον αγώνα με μόνο μία αλλαγή ελαστικών. Ανάλογα με τη θέση τους στην πίστα και το κυκλοφοριακό, είδαμε οδηγούς να κάνουν τη στάση τους από τον 13ο γύρο (Σάινθ) μέχρι και τον 38ο (Πιάστρι). Στην πραγματικότητα, ο Ισπανός οδηγός της Ferrari διέσχισε τη μεγαλύτερη απόσταση, με την σκληρή γόμα, συμπληρώνοντας 49 γύρους.

Το πρόγραμμα αγώνων για το υπόλοιπο της σεζόν της Φόρμουλα 1

Μετά τη διακοπή τριών εβδομάδων, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 ταξιδεύει στο Όστιν (18-20/10) και το θρυλικό Circuit of the Americas, προτού μεταφερθεί στο Μεξικό (25-27/10). Στη συνέχεια ακολουθεί ο αγώνας στη Βραζιλία (01-03/11), προτού τα μονοθέσια επιστρέψουν στις ΗΠΑ για το Γκραν Πρι του Λας Βέγκας (21-23/11). Ο προτελευταίος αγώνας της σεζόν θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ (29/11 – 01/12), με την αυλαία να πέφτει στο Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι (06-08/12).

Όλες οι ειδήσεις

Νέα BMW Σειρά 1: Μικρή αλλά λαμπερή!

Leapmotor: Ντεμπούτο (και) για το νέο B10 στο Παρίσι

Ηλεκτροκίνηση: Πυροβολεί η Ευρώπη τα πόδια της;

Related Articles

F1: Έτσι θα είναι τα νέα μονοθέσια του 2026 (video)

cars

Το F1 Vlog του GP Ουγγαρίας

cars

Ο Γουίτλι φεύγει από τη Red Bull για να γίνει επικεφαλής της ομάδας της Audi

Ο Σουμάχερ κόστιζε πολλά και τον έδιωξα…

cars

Η βαθμολογία της Formula 1 μετά τον αποκλεισμό του Ράσελ και τη νίκη του Χάμιλτον στο Βέλγιο

wp_update-GSkibItV

Εκβίαζαν την οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ και τους ζητούσαν εκατομμύρια

Bury

Porsche: Παίζει το τελευταίο της χαρτί με Williams;

cars

Τι μετανιώνει περισσότερο ο Αλόνσο στην ζωή του

cars

Ποιος δεν ήθελε τον Ricciardo στη Ferrari;

cars