CARSNEWS
AUTONEWS

«Απίστευτο σφάλμα η στρατιωτική βοήθεια 8 δισεκ. δολαρίων των ΗΠΑ προς την Ουκρανία», λέει η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν

Η Βόρεια Κορέα επέκρινε σήμερα την απόφαση των ΗΠΑ να προσφέρουν στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια εκτιμώμενης αξίας 8 δισεκ. δολαρίων, χαρακτηρίζοντάς την «απίστευτο σφάλμα». Υποστήριξε επίσης ότι οι ΗΠΑ παίζουν με τη φωτιά απέναντι σε μια πυρηνική υπερδύναμη όπως η Ρωσία.

Η Κιμ Γιο Τζονγκ, αδερφή του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι κλιμακώνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία και οδηγεί την Ευρώπη στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου. «Οι ΗΠΑ και η Δύση δεν πρέπει να αγνοούν ή να υποτιμούν τη σοβαρή προειδοποίηση της Ρωσίας», αναφέρει σε δήλωση που δημοσιεύτηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA). «Είναι πραγματικά σε θέση οι ΗΠΑ και η Δύση να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες καθώς παίζουν απερίσκεπτα με τη φωτιά απέναντι στη Ρωσία, η οποία είναι μια πυρηνική υπερδύναμη;», διερωτήθηκε.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν η Ρωσία δεχόταν πυραυλική επίθεση, υπογραμμίζοντας πως ακόμη και επίθεση με συμβατικά όπλα από χώρα η οποία στηρίζεται από μια πυρηνική δύναμη, θα μπορούσε να θεωρηθεί κοινή επίθεση των δύο.

Η υποστήριξη στον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι ένα επικίνδυνο και ανεύθυνο στοίχημα, υποστήριξε η αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, συμπληρώνοντας ότι η νέα δέσμη στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ για την Ουκρανία – εκτιμώμενης αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων – είναι «απίστευτο σφάλμα και ανόητη πράξη».

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα έχουν κατηγορήσει την Πιονγκγιάνγκ ότι προμηθεύει τη Ρωσία με πυρομαχικά και πυραύλους για να υποστηρίξει τον πόλεμό της στην Ουκρανία, κάτι που αρνείται η Βόρεια Κορέα.

Related Articles

Το instacar δημιουργεί τη νέα υπηρεσία instaride, προωθώντας τη μικροκινητικότητα και την πράσινη μετακίνηση στην Ελλάδα

cars

Κρεμλίνο: Κίνδυνοι για αντίποινα σε πιθανή κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από τις ΗΠΑ

cars

DS. Εξηλεκτρισμένη στην «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2019»

cars

Η Ford θα αγωνιστεί με Van στο 101ο Pikes Peak International Hill

cars

Εκρηκτικό κοκτέιλ με θυελλώδεις ανέμους και θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου τα επόμενα 24ώρα – Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Προειδοποίηση από τον αμερικανό υπουργό Άμυνας: «Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να είναι ασφαλείς παρά μόνο αν η Ασία είναι ασφαλής»

cars

Η τροπολογία για την ειδική εισφορά στους ηλεκτροπαραγωγούς κατατέθηκε στη Βουλή

Λίβανος: Τουλάχιστον τρείς νεκροί απο ισραηλινά πλήγματα

Μύκονος: Λανθασμένη κίνηση προκάλεσε την μετακίνηση του καταπέλτη στο πλοίο, λέει ο πλοίαρχος

cars