CARSNEWS
AUTONEWS

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι ξεκίνησε η «στοχευμένη χερσαία επιχείρηση» στο νότιο Λίβανο

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν τα ξημερώματα της Τρίτης ότι εξαπέλυσαν μια «στοχευμένη και περιορισμένη» χερσαία εισβολή στο νότιο Λίβανο πριν από αρκετές ώρες εναντίον στόχων και υποδομών της Χεζμπολάχ σε ορισμένα λιβανέζικα χωριά κατά μήκος των συνόρων που αποτελούν άμεση απειλή για τις ισραηλινές πόλεις στην άλλη πλευρά της Γαλάζιας Γραμμής.

Η επιχείρηση εγκρίθηκε από το πολιτικό κλιμάκιο και βασίζεται σε σχέδια που εκπονήθηκαν από το Γενικό Επιτελείο και τη Βόρεια Διοίκηση του IDF μετά από μήνες προετοιμασίας και εκπαίδευσης, αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

In accordance with the decision of the political echelon, a few hours ago, the IDF began limited, localized, and targeted ground raids based on precise intelligence against Hezbollah terrorist targets and infrastructure in southern Lebanon. These targets are located in villages…

— Israel Defense Forces (@IDF) September 30, 2024

Τα χερσαία στρατεύματα που επιχειρούν επί του παρόντος εντός του Λιβάνου βοηθούνται από δυνάμεις της αεροπορίας και του πυροβολικού, αναφέρει ο IDF.

Η εισβολή αποτελεί επέκταση της επιχείρησης «Βόρεια Βέλη» των IDF, η οποία ξεκίνησε στις αρχές του μήνα εναντίον της Χεζμπολάχ και συνεχίζεται ταυτόχρονα με τις μάχες στη Γάζα και σε άλλα πεδία, προσθέτει ο στρατός.

Το λιβανικό κίνημα Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως «στοχοποίησε» ισραηλινά στρατεύματα «εν κινήσει» στα σύνορα των δυο κρατών τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου προσκείμενη στη Χεζμπολάχ δήλωσε πως τα στοιχεία του ισραηλινού στρατού που μπήκαν στο στόχαστρο βρίσκονταν «πάνω στα σύνορα».

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι το Ισραήλ διεξάγει «περιορισμένης» έκτασης χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο.

Related Articles

Η Mini επιβεβαιώνει τον διάδοχο του convertible για το 2025.

cars

Φυλάκιση 18 μηνών για την υπεύθυνη για τα όπλα για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα του «Rust»

cars

Φάμελλος: Οι ευρωεκλογές πρέπει να στείλουν και το μήνυμα της πολιτικής ανατροπής στην Ελλάδα

Bury

Brabus Rocket 900. Διηπειρωτικός πύραυλος 900 ίππων!

cars

Συνάντηση Πιερρακάκη – Ναντς: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στη Φλωρεντία

Bury

Θα ζητήσει ακόμα και βραχιολάκι ο Απόστολος Λύτρας για να αποφυλακιστεί

cars

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Έως 2/10 η «νομιμοποίηση» των ρυμουλκούμενων-τρέιλερ

Bury

Το Kia Picanto ανανεώνεται για την κορεατική αγορά.

cars

Φίδι τυλίχθηκε γύρω από το τιμόνι μοτοσικλέτας εν κινήσει

cars