CARSNEWS
F1 & RACES

Η «εξωγήινη» πραγματικότητα που έπρεπε να συνηθίσει ο Φερστάπεν

Στη Red Bull Racing άλλαξε τόσο πολύ η καθημερινότητά τους, που έπρεπε να προσαρμοστούν σε άγνωστες καταστάσεις για τα δεδομένα τους.

Η κυριαρχία της Red Bull Racing έχει τελειώσει εδώ και αρκετούς αγώνες. Η αυστριακή ομάδα μετράει 7 νίκες στο 2024, όλες δια χειρός Μαξ Φερστάπεν όμως η τελευταία της ήταν στο GP Ισπανίας τον περασμένο Ιούνιο.

Οι αντίπαλοι των «ταύρων» έχουν κάνει καλύτερη δουλειά στον τομέα της εξέλιξης, με τη McLaren να είναι πλέον αυτή που έχει το κυρίαρχο μονοθέσιο. Μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα έχει κερδίσει τους τρεις από τους τέσσερις αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί, με τον Λάντο Νόρις να έχει ανέβει δύο φορές στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

⚪️🔵 pic.twitter.com/Wk7KaAQr55

— Oracle Red Bull Racing (@redbullracing) October 3, 2024

Η νίκη του Βρετανού στη Σιγκαπούρη τρόμαξε τη Red Bull Racing που πλέον ανησυχεί πως δεν θα χάσει μόνο το πρωτάθλημα κατασκευαστών αλλά και των οδηγών. Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, μίλησε πως η τωρινή κατάσταση στη Formula 1 είναι μια νέα πραγματικότητα για τους «ταύρους» και τον Μαξ Φερστάπεν.

«Η κυριαρχία του Λάντο Νόρις είναι εξωγήινη, ειδικά όταν το μονοθέσιό του φοράει τη μεσαία γόμα ελαστικών. Αύξανε τη διαφορά κατά εννέα δέκατα του δευτερολέπτου από εμάς. Όταν το κάνει αυτό, τότε πρέπει να συνηθίσουμε έναν εντελώς καινούργιο κόσμο», ανέφερε ο Αυστριακός.

Hungry for more… 🏆#F1 || @Max33Verstappen 🦁pic.twitter.com/cJfgp75Qsl

— Oracle Red Bull Racing (@redbullracing) October 2, 2024

Επιπλέον αναφέρθηκε και στο μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων που ετοιμάζει η Red Bull Racing για τον αγώνα στο Τέξας των ΗΠΑ: «Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση όμως δεν θα είναι αρκετό. Ο αγώνας μας στη Μόντσα ήταν από τους χειρότερους που θυμάμαι. Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε τα πήγαμε τόσο άσχημα από πλευράς στρατηγικής, pit-stops, ταχύτητας, όλα μαζί».

Ο Μάρκο παραδέχθηκε επίσης πως δύσκολα θα καταφέρει η Red Bull Racing να κατακτήσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Ωστόσο τονίζει πως εάν ο Φερστάπεν πάρει δύο νίκες στους επόμενους αγώνες θα καταφέρει να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και τη νίκη του Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Related Articles

F1 News: Alpine Signs New Executive Technical Director After Shock McLaren Exit

Bury

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ F1 ΟΥΓΓΑΡΙΑ (23/07/2023)

cars

Αστέρι της Formula 1 λιώνει την Alpine A110 στην «Πράσινη Κόλαση» (+video)

cars

Τα αθλητικά στην TV – Αθλητικός Κόσμος / Αθλητικά Νέα / Ειδήσεις / Sport

cars

Πήρε… μπρος η νέα McLaren (video)

cars

F1 Academy to collaborate with Champions of the Future on new global karting series

cars

F1 GP Σιγκαπούρης: Ο Leclerc ταχύτερος στο FP3!

cars

Η McLaren τιμά την μνήμη του Σένα στο GP του Μονακό «ντύνοντας» τα μονοθέσιά της στα χρώματα της Βραζιλίας!

Bury

Ο Χάμιλτον ελπίζει να εμπνεύσει τα παιδιά όπως ο Σένα, με το νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του

cars