CARSNEWS
F1 & RACES

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ F1 ΟΥΓΓΑΡΙΑ (23/07/2023)

Φορμουλα 1

Η Φόρμουλα παραμένει στην Ευρώπη με το GrandPrix της Ουγγαρίας, στο τελευταίο back to back τριήμερο πριν την καλοκαιρινή διακοπή.

Τί έγινε στη Μεγάλη Βρετανία

Ο αγώνας στο Σίλβερστοουν ήταν ο πιο εντυπωσιακός της φετινής σεζόν. Το ενδιαφέρον παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα από την εκκίνηση μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας. Ο Μαξ Φερστάπεν έχασε την πρώτη θέση από τον Λάντο Νόρις στην εκκίνηση του αγώνα, αλλά την ανέκτησε λίγους γύρους αργότερα. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής κατέκτησε την 6η σερί νίκη του χωρίς να δεχθεί ιδιαίτερη πίεση.

Ωστόσο, οι μάχες για το βάθρο και την είσοδο στη δεκάδα κράτησαν το ενδιαφέρον ζωντανό. Η άνοδος της Μακλάρεν, η σταθερή πορεία των Μερσέντες και Φεράρι, η συνεχόμενη παρουσία του Φερνάντο Αλόνσο με την Άστον Μάρτιν στην δεκάδα, μας χάρισαν όμορφες μονομαχίες. Η Μακλάρεν κέρδισε το πρώτο βάθρο της σεζόν με τη δεύτερη θέση του Λάντο Νόρις και ήταν μία ανάσα από την κατάκτηση και της τρίτης θέσης. Το αυτοκίνητο ασφαλείας, όμως, άλλαξε τα δεδομένα και έδωσε την ευκαιρία στον Λιούις Χάμιλτον να ανέβει αυτός στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Αντίθετα, οι δύο Φεράρι, παρά τον καλό ρυθμό που είχαν πριν το Safety car τερμάτισαν στις παρυφές της δεκάδας, πίσω από τον Άλεξ Άλμπον και την βελτιωμένη Γουίλιαμς.

Στήριξε το HellasBet.

Το HellasBet.com, το πιο «καθαρό» ελληνικό site με προγνωστικά στοιχήματος, χρειάζεται τη στήριξή σου. Δες πώς μπορείς να βοηθήσεις σε δύο πολύ απλά βήματα.

F1 Νέα

Δύο ημέρες μετά την διεξαγωγή του Βρετανικού Grand Prix, η Άλφα Τάουρι ανακοίνωσε την επιστροφή του Ντάνιελ Ρικιάρντο στη Φόρμουλα 1, στη θέση του Νικ Ντε Βρις. Το ντεμπούτο του Ολλανδού πρωταθλητή της Φόρμουλα 2 και της Formula E ήταν εντυπωσιακό στο ιταλικό Grand Prix του 2022 με την Γουίλιαμς και αποτέλεσε το εισιτήριό του για την Φόρμουλα 1, με την Άλφα Τάουρι.

Μολαταύτα, ο Φραντς Τοστ και η Ρεντ Μπουλ προέβησαν σε αυτή την αυστηρή απόφαση εξαιτίας της κακής απόδοσης του Ολλανδού την φετινή χρονιά. Επιπρόσθετα, η επιστροφή του Ρικιάρντο στην ενεργό δράση χαροποίησε πολλούς και αποτελεί μία καλή ευκαιρία για ενδεχόμενη συνεργασία του Αυστραλού με την Ρεντ Μπουλ το 2025, όταν λήξει το συμβόλαιο του Σέρχιο Πέρεζ.

Pole position F1 Ουγγαρία

11ο τριήμερο της φετινής χρονιάς στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, την Βουδαπέστη. Στις κατατακτήριες δοκιμές εφαρμόστηκε το καινούργιο format των ελαστικών. Στο Q1 οι πιλότοι μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μόνο τη σκληρή γόμα, στο Q2 τη μεσαία και στο Q3 τη μαλακή. Το καινούργιο πλάνο έχει ως στόχο να στεφθεί κάποιος Poleman έχοντας περάσει και από τις τρεις διαθέσιμες γόμες, αλλά και να ανακατέψει κάπως την τράπουλα.

Σε μία όμορφη μάχη για την Pole position, ο Λιούις Χάμιλτον έσπασε το σερί της Ρεντ Μπουλ και του Μαξ Φερστάπεν για 3 χιλιοστά του δευτερολέπτου και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση. Ο Φερστάπεν θα βρεθεί στην πρώτη σειρά του Grid, με τις δύο Μακλάρεν των Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι να βρίσκονται στην δεύτερη σειρά της εκκίνησης.

Οι αναβαθμίσεις της Μακλάρεν έχουν δώσει την δυνατότητα στους δύο νεαρούς πιλότους να διεκδικούν το βάθρο και γιατί όχι τη νίκη. Τον πέμπτο καλύτερο χρόνο είχε ο Γκουάνγιου Ζου με έκτο τον Σαρλ Λεκλέρ. Έβδομος είναι ο Βάλτερι Μπότας, στην διπλή παρουσία της Άλφα Ρομέο στο Q3, με όγδοο τον Φερνάντο Αλόνσο. Οι Σέρχιο Πέρεζ και Νίκο Χούλκενμπεργκ ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Προγνωστικά F1 Ουγγαρία

Μερσέντες και Μακλάρεν έχουν απειλήσει μέχρι στιγής την Ρεντ Μπουλ. Ελπίζουμε πως θα αποτυπωθεί και σε ρυθμό αγώνα και να δούμε όμορφες μονομαχίες για την νίκη, κάτι που δεν μας έχει «χαρίσει» η Φόρμουλα 1, προς το παρόν, την φετινή σεζόν.

Για τον αγώνα της Κυριακής προτείνουμε:

Να τερματίσει στους βαθμούς: Τζορτζ Ράσελ – 1.98

Να ανέβει στο βάθρο: Λάντο Νόρις – 2.10

Του Δημήτρη Λουκά

Στήριξε το HellasBet.

Το HellasBet.com, το πιο «καθαρό» ελληνικό site με προγνωστικά στοιχήματος, χρειάζεται τη στήριξή σου. Δες πώς μπορείς να βοηθήσεις σε δύο πολύ απλά βήματα.

 Disclaimer: Αυτή δεν είναι συμβουλή στοιχηματισμού ή επένδυσης χρημάτων. Πάντοτε να πραγματοποιείτε τη δική σας μελέτη.

Related Articles

Anthony Joshua helps his new F1 team with pitstop practice at United States Grand Prix

cars

F1 Δοκιμές Εξέλιξης, Ημέρα 1: Το βάπτισμα του πυρός

cars

Επίσημο: Ο Χάμιλτον ανανέωσε με τη Mercedes

cars

Φοβερό ξύλο από μεθυσμένους θεατές της F1 στο Άμπου Ντάμπι

cars

Η FIA έκανε δεκτή την αίτηση της Andretti, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

cars

Απίστευτο ξύλο στις εξέδρες του Grand Prix του Μεξικού!

cars

Φόρμουλα 1: Κίνηση-ματ της Μερσέντες, φέρνει πίσω θρύλο της F1!

cars

O Hamilton πήρε τον τίτλο ή το μονοθέσιό του;

cars

F1 boss: 35 new venues interested in hosting GP

Bury