CARSNEWS
F1 & RACES

Lucid Air Sapphire, πιο γρήγορo κι από F1! [video]

Ενώ η αμερικανική εταιρεία συνεχίζει να παραδίδει σε πελάτες την μπερλίνα Air, αποκάλυψε τον περασμένο Μάιο την έκδοση Lucid Air Sapphire. 

Μια εκδοχή υπέρ-υψηλής απόδοσης, η οποία ήρθε και τοποθετήθηκε στην κορυφή της ιεραρχίας. Με τόσο εμφατικό τρόπο μάλιστα, που τα μονοθέσια της Formula 1 πασχίζουν να την ακολουθήσουν σε επιτάχυνση.

Το Lucid Air Sapphire για το 0-100 km/h χρειάζεται κάτω από 2″ και μπορεί να πιάσει από στάση τα 160 km/h σε λιγότερο από 4”!

Lucid Air Sapphire

Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι που διατείνεται ο Peter Rawlinson, μηχανικός και επικεφαλής της φίρμας του Newark: «Αν βάλετε αυτό το αυτοκίνητο στο γκριντ της Formula 1, θα ρίξει σε όλο τον σχηματισμό μέχρι περίπου τα 130 km/h. Πάνω αυτή την ταχύτητα, οι F1 διαθέτουν κάθετη δύναμη και έχουν καλύτερη αναλογία ισχύος προς βάρος», είπε στο Top Gear.

Υπενθυμίζουμε ότι το Lucid Air Sapphire είναι εξοπλισμένο με τρία ηλεκτρομοτέρ για μια συνολική ελάχιστη ισχύ 1.200 ίππων. Αυτό του επιτρέπει να ανακοινώνει προς το παρόν 0-60 mph (0-96 km/h) σε 1,89”, λίγο καλύτερα από το Tesla Model S Plaid.

Lucid Air Sapphire

Εξοπλισμένο με τις καλύτερες τεχνολογίες, η αμερικανική ηλεκτρική μπερλίνα μπορεί επίσης να πιάσει από στάση τα 160 km/h σε λιγότερο από 4”! Σημειώστε ότι ένα μονοθέσιο της Formula 1 θα μπορούσε να πετύχει 0-100 km/h σε 2,6” και 0-200 km/h σε 4,5”.

Ο Peter Rawlinson, συνεχίζοντας για το μέλλον της φίρμας, διευκρίνισε ότι η άφιξη στην αγορά διά μέσου των πολυτελών πυλών του αυτοκινήτου αποτελεί αναγκαιότητα για να προσελκύσει επενδυτές. Τώρα που βρίσκεται σε καλό δρόμο με την υποστήριξη του ταμείου δημοσίων επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, η Lucid μόλις υπέγραψε συμφωνία τεχνολογικής συνεργασίας με την Aston Martin για ποσό 232 εκατομμυρίων δολαρίων.

Related Articles

Formula 1 – Silverstone: 8η νίκη για τον Μαξ Φερστάπεν

cars

Οι F1 προσομοιώσεις δείχνουν: Η ενεργή αεροδυναμική δημιουργεί νέα προβλήματα για το 2026

Bury

Χάρης Κουνενής: Αποκλειστική συνέντευξη με τον Έλληνα της AlphaTauri

cars

Με 24 γκραν πρι και το καλαντάρι της Φόρμουλα 1 για το 2025

Bury

Η Ίμολα πρότεινε να πάρει τη θέση της Σαγκάης

cars

Formula 1: O Alonso τα έχει βάψει μαύρα

cars

Σίγησε η φωνή της Formula 1

cars

F1: Θρίαμβος Red Bull και Πέρεζ

cars

F1: Η McLaren δείχνει πρώτη τα χρώματα για το μονοθέσιο του 2024

cars