Fernando Alonso

Η κατακόρυφη πτώση στην απόδοση της Aston Martin F1 στο δεύτερο μισό της σεζόν, έχει προκαλέσει την απογοήτευση του ηγέτη της, Fernando Alonso.

Ο Ισπανός ήταν στο βάθρο στους πρώτους τρεις αγώνες της σεζόν, είχε συνολικά επτά πλασαρίσματα στο Top-3 στα πρώτα δεκατρία Γκραν Πρι. Αλλά μετά τη δεύτερη θέση στην Ολλανδία, τα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά.

-

Το καλύτερο είναι η έκτη θέση στο Κατάρ ενώ μετράει και δύο εγκαταλείψεις: τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όσο και στην Πόλη του Μεξικού.

Ο Alonso είπε: «Ειλικρινά δεν μαχόμαστε για τίποτα. Μαθαίνουμε νέα πράγματα, ακόμα κι αν ξεκινάμε από το pitlane. Είναι πιο χρήσιμο για εμάς από το να σπαταλάμε ένα αγωνιστικό τριήμερο. Οι θέσεις μας στη βαθμολογία δεν αλλάζουν. Επιπρόσθετα, είναι φοβερό το γεγονός πως είμαι μπροστά από τις Ferrari και τον Λάντο Νόρις. Όμως σίγουρα θα χάσω αυτές τις θέσεις».

Πάντως ο Ισπανός δεν κατηγορεί την ομάδα του: «Δουλεύουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Δεν είμαστε χαρούμενοι με την τωρινή κατάσταση. Δεν είμαστε εκεί που θέλουμε και δουλεύουμε σκληρά για να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Μερικές φορές μαθαίνουμε περισσότερα για το μονοθέσιό μας από τις δυσκολίες παρά από τους πανηγυρισμούς. Κάνουμε πολλές διαφορετικές δοκιμές και δίνουμε περισσότερα δεδομένα στο εργοστάσιο του Silverstone. Θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν με καλά αποτελέσματα και όχι με άσχημα».

-

O 42χρονος είναι στους 183 βαθμούς και πλέον ισοβαθμεί στην τέταρτη θέση της κατάταξης με τον Carlos Sainz της Ferrari. O Lando Norris ακολουθεί με 169 ενώ ο Charles Leclerc έχει 166.