CARSNEWS
F1 & RACES

GP Abu Dhabi – Οι rookies στις ελεύθερες δοκιμές της F1

Όλο και περισσότερα πρόσωπα βλέπουμε στα τελευταία ελεύθερα δοκιμαστικά 1 στα αγωνιστικά Σαββατοκύριακα της F1. Στο Grand Prix του Abu Dhabi, οι περισσότερες ομάδες θα αφήσουν το τιμόνι των μονοθεσιών τους στους λεγόμενους ‘rookies’, ευκαιρία για εκείνους να δείξουν το τι είναι ικανοί να κάνουν

Από το 2022, οι ομάδες τις Formula 1 υποχρεούνται μέσα σε μία σεζόν να αφήσουν τουλάχιστον 1 φορά για το κάθε μονοθέσιό τους έναν rookie, δηλαδή ένας οδηγός που δεν έχει εμπειρία άνω των δύο πλήρων Grand Prix στην F1, να οδηγήσει στο πρώτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών, με ελεύθερη την επιλογή του GP για την ομάδα. Ας δούμε λοιπόν, ποιοι είναι εκείνοι που θα έχουν αυτήν την ευκαιρία, και με πια ομάδα.

Red Bull: Οι Red Bull θα ‘φωνάξει’ τον πρωταθλητή της Formula E και πρώην οδηγός του προσομοιωτή της ομάδας, Jake Dennis. Θα πάρει μέρος στο FP1 του Abu Dhabi, όπως και ο Γάλλος οδηγός της F2 Isack Hadjar, με τους Max Verstappen και Sergio Perez να παραμένουν στα pits για εκείνο το σκέλος.

Mercedes: Ο πιθανός υποψήφιος για την διεκδίκηση του τίτλου της Formula 2 Frederik Vesti είχε την ευκαιρία να οδηγήσει στα δοκιμαστικά του Μεξικό το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, και αναμένεται να επιβεβαιωθεί και για το Grand Prix του Abu Dhabi.

Ferrari: Η Ferrari εκπλήρωσε εν μέρη την υποχρέωσή της νωρίτερα στην χρονιά βάζοντας των Robert Shwartzman πίσω από το τιμόνι στο GP Ολλανδίας, και θα αντικαταστήσει των Charles Leclerc στο τελευταίο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της σεζόν.

McLaren: Η Βρετανική ομάδα έχει ήδη εκπληρώσει την υποχρέωσή της για το ένα μονοθέσιο από την αρχή της χρονιάς πολύ απλά επειδή ο Oscar Piastri στο πρώτο ραντεβού της σεζόν στο Μπαχρέιν ήταν ο ίδιος rookie και συμμετέχοντας στο FP1 εκείνου του GP σημειώθηκε ως rookie testing. Η ομάδα ωστόσο θα δώσει το δεύτερο μονοθέσιό της στον οδηγό του Αμερικάνικου πρωταθλήματος IndyCar των Pato O’Ward.

Alpine: Ο οδηγός της F2, Jack Doohan, οδήγησε για την Γαλλική ομάδα στο Μεξικό και θα έχει ξανά αυτήν την ευκαιρία στο Abu Dhabi.

Alfa Romeo: Ο Leader του πρωταθλήματος της Formula 2 Theo Pourchaire συμμετείχε στις δοκιμές του Μεξικού… χωρίς να συμμετέχει. Ο Γάλλος δεν μπόρεσε να κάνει ούτε έναν χρονομετρημένο γύρο με την Alfa Romeo λόγω μιας μηχανικής βλάβης πάνω στο μονοθέσιο. Αναμένεται και για εκείνον επιβεβαίωση για το αν θα τρέξει στις δοκιμές του Abou Dhabi.

Alpha Tauri: Ο Liam Lawson ήταν ο προφανές φαβορί για να πάρει μέρος σε δοκιμές φέτος, αλλά, λόγω του ρόλου του ως αντικαταστάτης του Daniel Ricciardo έπειτα από τον τραυματισμό του, αυτό βρέθηκε απίθανο. Με τον Nyck De Vries να έχει οδηγήσει ως rookie στο Μπαχρέιν, και o Lawson επίσης στην Ιταλία, η Alpha Tauri δεν έχει πια υποχρέωση να δώσει το μονοθέσιό της σε rookie οδηγό, παρ’όλα αυτά άφησε τον Isack Hadjar να οδηγήσει στο Μεξικό.

Aston Martin: Η ομάδα του Silverstone έδωσε την ευκαιρία στον τρίτο οδηγό της, Felipe Drugovich, να οδηγήσει στην Ιταλία, επιπλέον από την εμπειρία που είχε στα χειμερινά δοκιμαστικά όταν είχε αντικαταστήσει τον Lance Stroll, ο περυσινός πρωταθλητής της F2 θα οδηγήσει και πάλι στο φινάλε της σεζόν.

Williams: Οι δύο οδηγοί της FIA F3 Zak O’Sullivan και Franco Colapinto θα οδηγήσουν και οι δύο στις δοκιμές του τελευταίου ραντεβού της Formula 1 για το 2023.

Haas: Ο 18χρονος οδηγός Ollie Bearman ο οποίος νίκησε αρκετούς αγώνες στην Formula 2 φέτος, οδήγησε στο Μεξικό για την Αμερικανική ομάδα, και αναμένεται να το ξανακάνει, στο Abu Dhabi. Η Haas θα χρειαστεί νέο Reserve Driver αφού ο Pietro Fittipaldi υπέγραψε συμβόλαιο στην IndyCar. Οπότε και περιμένουμε πολλά από τον Βρετανό οδηγό.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.=

Related Articles

F1 GP Βελγίου: Γενέθλια και πρωτιά για Bottas στο FP1

cars

Προσβλητικός ο Verstappen προς τον Hamilton… Δείτε το video

cars

Τα 10 αυτοκίνητα που έγιναν sold out πολύ πριν παρουσιαστούν

cars

Ανακοίνωση με αιχμές κατά Ricciardo από τη Renault

cars

Στο ρυθμό της Formula 1 το ΟΠΑΠ Game Time με τον Πάνο Σεϊτανίδη

cars

Χωρίς αναβαθμίσεις στην Αυστρία η Ferrari!

cars

Το Instagram F1 Live με Σεϊτανίδη-Πουρναράκη (video)

cars

Ο Hamilton «απειλεί» με αποχώρηση από την F1

cars

Albon: “Δεν κάναμε τίποτα ιδιαίτερο ώστε να βρεθούμε 3οι”

cars