CARSNEWS
F1 & RACES

Motegi, Sprint: Τρίτη σερί επικράτηση σε Sprint o Bagnaia

Πρώτη απάντηση του Bagnaia στη νίκη του Martin στο Grand Prix της Ινδονησίας και μείωση της βαθμολογικής διαφοράς στους 15. Για να συμβεί αυτό, βέβαια, έπρεπε να εγκαταλείψει από το πουθενά ο Pedro Acosta…

Το ανταγωνιστικότερο head to head των τελευταίων ετών στο MotoGP περνά σε…νέα επεισόδια. Ο Bagnaia με νέα νίκη σε Sprint, εκμεταλλευόμενος την πτώση του Acosta, έχει την ευκαιρία στο αυριανό Grand Prix (8.00 ώρα Ελλάδος) να βρεθεί ξανά πρωτοπόρος στη βαθμολογία μετά από αρκετές εβδομάδες.

Ο Poleman Pedro Acosta έμοιαζε να έχει τον ταχύτερο ρυθμό από όλους. Μια πτώση, από την οποία σίγουρα θα ‘μάθει’ αρκετά, του στέρησε την πρώτη νίκη, έστω σε Sprint, στη μεγάλη κατηγορία.

Για να βρεθεί στην πρωτοπορία χρειάστηκε να κάνει ένα εντυπωσιακό προσπέρασμα στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, δείχνοντας το πλούσιο ταλέντο του.

Η βροχή εμφανίστηκε στον τελευταίο γύρο

Ο Pecco Bagnaia δεν ένιωθε απειλή, ωστόσο η βροχή που ξεκίνησε να πέφτει στο φινάλε τον ώθησε σε μείωση του ρυθμού για να φθάσει πρώτος στην καρό σημαία.

Ακόμα και έτσι, ωστόσο, η δουλειά έγινε για τον Ιταλό.

Σκληρή μάχη, όπως και όλη τη σεζόν, έδωσαν Bastianini & Marc Marquez με τον αναβάτη της Ducati να παίρνει στο όριο τη 2η θέση.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο ‘Bestia’ είναι στο -72 από τον Martin στον βαθμολογικό πίνακα, και ο Marc στο -77. Αμφότεροι, βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες.

Τέλος, ο Jorge Martin οριοθέτησε πολύ χαμηλότερα τους στόχους του για τους δύο αγώνες του Motegi, εξαιτίας των Κατατακτήριων.

Η 11η θέση που κατέλαβε το πρωί, δεν δίνει περιθώρια αισιοδοξίας. Απόδειξη για αυτό ήταν και η επίδοση του στο Sprint. Μπορεί να κέρδισε αρκετές θέσεις στον πρώτο γύρο, ωστόσο παγιώθηκε 5ος, χωρίς να μπορεί να πλησιάσει περαιτέρω τους Bastianini, Marc Marquez, Acosta, Bagnaia…

Και βέβαια, μην ξεχάσετε να δείτε το τελευταίο επεισόδιο του podcast του F1Racingnews, “GP2 Podcast…GP2”:

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord,Twitter

Author

Λάτρης του τένις και του ποδοσφαίρου, μα ερωτευμένος με την δράση που προσφέρουν οι κορυφαίοι του κόσμου σε F1 & MotoGP. Η δημοσιογραφική κάλυψη είναι ό,τι κοντινότερο, πλέον, για να ζω από κοντά την αθλητική δράση ανά τον κόσμο…

Related Articles

Brown signs new deal to remain as McLaren F1 CEO until 2030

cars

Brawn: «Η Formula 1 πρέπει να αλλάξει»

cars

H F1 πρότεινε στις ομάδες καλεντάρι με 23 GP για το 2021

cars

F1: Δείτε πως θα είναι τα νέα μονοθέσια από το 2026 (Video)

Bury

F1 GP Αυστρίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP3

cars

Formula 1: Μεγάλο σκάνδαλο – Ο πρόεδρος της FIA ερευνάται για χειραγώγηση αγώνα!

cars

Trump Steals Spotlight at Miami Grand Prix

cars

To GP Ρωσίας από πλευράς ελαστικών

cars

New: TAG Heuer Formula 1 Kith –

cars