CARSNEWS
AUTONEWS

Δένδιας: Η πρωτοβουλία ADRION υπόδειγμα επιτυχούς περιφερειακής συνεργασίας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας συμμετείχε σήμερα, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Πρωτοβουλίας Αδριατικής και Ιονίου (ADRION), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βενετία και κατά την παρέμβασή του τόνισε ότι η πρωτοβουλία ADRION αποτελεί υπόδειγμα επιτυχούς περιφερειακής συνεργασίας σε τομείς μείζονος προτεραιότητας και σημασίας, όπως η θαλάσσια ασφάλεια και η διαλειτουργικότητα του Πολεμικού Ναυτικού των κρατών – μελών της πρωτοβουλίας.

Όπως ανακοινώθηκε, στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της πρωτοβουλίας – στην οποία η Ελλάδα ασκεί την προεδρία από τον Ιούνιο του 2024 μέχρι και τον Μάιο του 2025 – συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Άμυνας της Αλβανίας Pirro Vengu, ο υφυπουργός Άμυνας της Κροατίας Drago Matavonić, ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας Guido Crosetto, ο υφυπουργός Άμυνας του Μαυροβουνίου Marco Marković και ο υφυπουργός Άμυνας της Σλοβενίας Damir Ćrncec.

Ο κ. Δένδιας τόνισε, επίσης, ότι μέσω των δραστηριοτήτων της πρωτοβουλίας ADRION, ενισχύονται τα μέσα και οι μηχανισμοί των χωρών της ADRION έναντι προκλήσεων και η κοινή θαλάσσια επιτήρηση, γεγονός που συμβάλλει στην ασφάλεια στη Μεσόγειο, περιοχή εξόχως σημαντική για την ευρύτερη ευρωπαϊκή ασφάλεια, την οικονομική ανάπτυξη, το ελεύθερο εμπόριο, την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ενεργειακή ασφάλεια.

Επισήμανε, ακόμα, ότι η πρωτοβουλία ADRION εδράζεται στον πλήρη σεβασμό της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των κρατών, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).

H σύνοδος των υπουργών ADRION υιοθέτησε Κοινή Δήλωση

Related Articles

Μεγάλη βουτιά στις τιμές του πετρελαίου προκάλεσε η αδύναμη στάση του OPEC+ – Στα χαμηλά 4μηνου το Brent

Bury

Μιχαηλίδου: Στόχος μας η ανεργία να υποχωρήσει στο 8% μέχρι το 2027 και ο κατώτατος μισθός να φθάσει τα 950 ευρώ

Bury

Νέο Nissan Juke. Ωρίμασε αλλά διατήρησε την πρωτοτυπία

cars

Κωνσταντοπούλου σε Δ. Μαρκόπουλο: Επιτελείτε για την κυβέρνηση το «διόλου ευγενές έργο της συγκάλυψης»

cars

Βορίδης: Ο πρωθυπουργός έχει αναδείξει την Ελλάδα ως μια δύναμη που πρωταγωνιστεί

cars

Ηρωική πράξη του Τζον Μπον Τζόβι – Απέτρεψε γυναίκα από το να πηδήξει από γέφυρα ενώ γύριζε βίντεο κλιπ

deleted-w9i2FI7l

Αυτή είναι η πανέμορφη σύζυγος του νέου μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού, Τσεντί Οσμάν

Bury

Volvo XC40 T3 Auto R Design. Άνετο και απολαυστικό

cars

Volvo XC60 B5 Inscription. Kαι πετρελαιοκίνητο και ήπια υβριδικό

cars