CARSNEWS
AUTONEWS

Τίρανα: Επεισόδια σε διαδήλωση κατά του Έντι Ράμα – Έβαλαν φωτιά και προκάλεσαν βανδαλισμούς

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στα Τίρανα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι ζητούσαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί και τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) και εκπρόσωπο της αλβανικής αστυνομίας.

Χιλιάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συντηρητικού Δημοκρατικού Κόμματος και συγκεντρώθηκαν στην αλβανική πρωτεύουσα, μεταδίδει το AFP. Οι πρώτες συγκρούσεις ξέσπασαν όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό έξω από κυβερνητικά κτίρια, κάνοντας χρήση μολότοφ. Ακολούθως, το πλήθος κατευθύνθηκε στα κεντρικά γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ράμα, όπου άναψαν φωτιά στην εξωτερική πύλη και έκαψαν μια αφίσα του πρωθυπουργού. Άλλοι διαδηλωτές προκάλεσαν βανδαλισμούς στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών και σε έναν σταθμό λεωφορείων, βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Riots have broken out in Albania as protesters clash with state police, throwing Molotov cocktails at the Socialist Party headquarters in Tirana, which has been set ablaze. Tensions are rising amid increasing unrest. pic.twitter.com/KbhkEM5lrQ

— Diana Mjeshtri (@diana_mjeshtri) October 7, 2024

Οι διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Ράμα και τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει την Αλβανία σε βουλευτικές εκλογές την επόμενη χρονιά.

«Θα συνεχίσουμε τις ενέργειες πολιτικής ανυπακοής έως ότου παραιτηθεί ο Ράμα», είπε ο γενικός γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Φλαμούρ Νόκα σε δημοσιογράφους.

Την προηγούμενη εβδομάδα, βουλευτές του PD πέταξαν τις καρέκλες τους έξω από το κοινοβούλιο και άναψαν φωτιές ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ποινή φυλάκισης ενός έτους που επιβλήθηκε στον συνάδελφό τους Ερβίν Σαλιάνι. Η αλβανική αντιπολίτευση καταγγέλλει «πράξη εκδίκησης και πολιτικής τρομοκρατίας», για την οποία θεωρεί υπεύθυνο τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

ΗΠΑ: Ο Χάντερ Μπάιντεν δήλωσε κι επίσημα ένοχος για φορολογική απάτη κι αποφεύγει νέα δίκη

cars

«Αξιωματικοί λειτουργούν εναντίον του Ερντογάν» – Προς παραίτηση ο υπουργός Άμυνας, μετά την έκθεση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών

wp_update-GSkibItV

Mercedes A Class 200 7G-DCT. Της ταιριάζει

cars

Η Mazda βάζει στο συρτάρι τον περιστροφικό range-extender.

cars

Από 450 ίππους η νέα BMW M2.

cars

Toyota Hilux Black Bison. Με άγριες διαθέσεις

cars

Η Ιαπωνία κατασκεύασε τον πρώτο ξύλινο δορυφόρο

Bury

Νέο Hyundai Tucson. Ανέβηκε επίπεδα σε όλους τους τομείς

cars

Σαμαρά, Καρύδη και Κωνσταντινίδου προσπαθούν να ανέβουν πάνω σε SUP και χαρίζουν στιγμές γέλιου