CARSNEWS
AUTONEWS

Σε 22 ανέρχονται οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις των τελευταίων ημερών στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη έφτασε τους 22, ενώ οι διασωστικές ομάδες συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό έξι αγνοουμένων, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των αρχών.

Ενόψει ισχυρών βροχοπτώσεων που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας διέταξε χθες Τρίτη την άμεση εκκένωση των περιοχών Γιαμπλάνιτσα και Κόνιτς, οι οποίες έχουν πληγεί σκληρά από την κακοκαιρία.

— International Search and Rescue Dog Organisation (@irodogs) October 8, 2024

«Ο αριθμός των νεκρών στο καντόνι Ερζεγοβίνης-Νερέτβα ανέρχεται σε 19», ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Άλλοι τρεις άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί στην κεντρική Βοσνία.

Δρόμοι, γέφυρες και σιδηροδρομικές γραμμές καταστράφηκαν από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που έπληξαν τη χώρα την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές και να δυσχεραίνεται η επιχείρηση των σωστικών συνεργείων. Διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν τέσσερις αγνοούμενους στην ευρύτερη περιοχή της Γιαμπλάνιτσα και άλλους δύο στο Κόνιτς, ενημέρωσαν οι αρχές.

Η κοινότητα Ντόνια Γιαμπλάνιτσα, περίπου 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Σαράγεβο, έχει υποστεί καταστροφικό πλήγμα από την κακοκαιρία. Το χωριό, το οποίο βρίσκεται κοντά σε λατομείο, έχει θαφτεί κάτω από λάσπη και βράχους.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

«Καρφιά» της Μόσχας για τη Γαλλία: Εμπλέκεται όλο και περισσότερο στη σύγκρουση στην Ουκρανία

cars

Με 245 ίππους το VW Golf GTI. 330+ για το Golf R!

cars

Μαζική επίθεση για την παράλυση του δικτύου των τρένων υψηλής ταχύτητας στη Γαλλία, ώρες πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών

Η Honda πιστεύει περισσότερο στα υβριδικά παρά στα ηλεκτρικά!

cars

Οι φήμες επιμένουν: Υβριδικό και τετρακίνητο το επόμενο Ford Focus RS.

cars

Mercedes-AMG CLA 35 & 45 δοκιμάζονται στον δρόμο

cars

Mercedes-Benz. Eξακολουθεί να ηγείται στη premium κατηγορία

cars

Τραγωδία με μετανάστες στην Τουρκία: Σκάφος βυθίσθηκε στα ανοικτά – Παιδιά μεταξύ των τουλάχιστον 16 νεκρών

cars

Hyundai Tucson N Line. Η σπορ πλευρά του.

cars