Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 31 Ιουλίου στην περιοχή Αετός του Δήμου Καρύστου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή εξακολουθούν να αυξάνουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Η φωτιά πέρασε από κατοικημένη περιοχή, προκαλώντας ζημιές σε ένα σπίτι, το οποίο καταστράφηκε, καθώς και σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ νωρίτερα είχε συνδράμει και πυροσβεστικό ελικόπτερο. Οι εναέριες επιχειρήσεις διακόπηκαν με τη δύση του ηλίου, όπως προβλέπεται.
Για προληπτικούς λόγους είχε προηγηθεί μήνυμα μέσω του 112, με το οποίο οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής καλούνταν να απομακρυνθούν και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών. Με εντολή της Πυροσβεστικής, στο σημείο έσπευσε και το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ευβοίας, το οποίο διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.
Οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις. Ακολουθούν φωτογραφίες:











Το ρεπορτάζ «Σε ύφεση η φωτιά στον Αετό Καρύστου – Έκαψε σπίτι και αυτοκίνητα – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις η Πυροσβεστική (Βίντεο-φωτο)» δημοσιεύτηκε αρχικά στο Evia Reporter – Eιδήσεις από την Εύβοια και την Ελλάδα.
