Η Hyundai προετοιμάζει νέα μοντέλα N με πιο… Lite χαρακτήρα

Published:

31 Αυγούστου 2026, 9:45 — -

Η Hyundai είναι έτοιμη να προσφέρει σε ένα ευρύτερο κοινό την εμπειρία ενός μοντέλου N, με πιο προσιτή τιμή και απόδοση. Η νέα κατηγορία θα τοποθετηθεί ανάμεσα στις εκδόσεις N Line και στα κορυφαία μοντέλα N.

Η εταιρεία προετοιμάζεται να διευρύνει σημαντικά τη γκάμα των σπορ μοντέλων της, δημιουργώντας μια ενδιάμεση κατηγορία επιδόσεων. Στόχος είναι να προσφέρει αυξημένη οδηγική απόλαυση και τεχνολογίες επιδόσεων, χωρίς το κόστος και τον πιο ακραίο χαρακτήρα ενός καθαρόαιμου N.

Τα σχέδια παρουσιάστηκαν στο Investor Day 2026 της Hyundai στην Κορέα. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χοσέ Μουνιόθ, χαρακτήρισε τις επιδόσεις «κερδοφόρα επιχειρηματική δραστηριότητα» και όχι απλώς ένα συναισθηματικό προϊόν.

Η νέα κατηγορία δεν έχει ακόμη λάβει επίσημη ονομασία, ωστόσο έχει ήδη αποκτήσει το ανεπίσημο προσωνύμιο «N Lite». Η φιλοσοφία της παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα βασίζεται σε κινητήρες, συστήματα και εξαρτήματα από τα υφιστάμενα μοντέλα N, προσαρμοσμένα σε μοντέλα που δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην καθημερινή χρήση.

Η συγκεκριμένη στρατηγική στηρίζεται και στα εμπορικά δεδομένα. Το 2025, τα μοντέλα N κατέγραψαν περίπου 20.000 πωλήσεις, ενώ οι εκδόσεις N Line έφτασαν τις 161.000. Η Hyundai εκτιμά ότι η νέα ενδιάμεση κατηγορία θα μπορούσε να αποτελέσει τον κύριο όγκο των πωλήσεων, καθώς θα απευθύνεται σε σαφώς ευρύτερο κοινό. Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τα μοντέλα επιδόσεων από πέντε σε έξι ή ακόμη και σε επτά, θέτοντας ως στόχο τις 100.000 πωλήσεις ετησίως έως το 2030.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, πάντως, ένα νέο μοντέλο, το οποίο θα βασίζεται σε αρχιτεκτονική με εμπρός κινητήρα και κίνηση είτε στους πίσω είτε και στους τέσσερις τροχούς. Αναμένεται να αποτελέσει μια συναρπαστική προσθήκη, սակայն η τιμή του θα το τοποθετεί πάνω από το Ioniq 5 N.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Έρχεται στην Ελλάδα το… ναυάγιο των Τούρκων; Μήπως θα πρέπει να επιβάλλονται πρόστιμα στους πεζούς που κρατούν κινητό στο χέρι; Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Νέο άλμα στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

READ MORE

Find us on X

Related articles

Latest articles