CARSNEWS
F1 & RACES

Bugatti Bolide: H βασίλισσα hypercar των 1.800 ίππων επιτέλους γυμνή

Τελικά αυτή η απίστευτη αδελφή της Chiron είναι εντυπωσιακή όπως και να την δεις. Ακόμα και αν λείπουν πολλά τμήματα από το εξωπραγματικό αμάξωμα

Top Gear TEAM

Η Bugatti μοιράστηκε νέες πληροφορίες και εικόνες σχετικά για το νέο μονοκόκ από ανθρακονήματα που αποτελεί το πλαίσιο της Bolide -το hypercar των 1.800 ίππων που χαρακτηρίζεται ως “το πιο όμορφο hypercar στον κόσμο”. Σίγουρα έχει ενδιαφέρον και ότι έχει αναπτυχθεί με γνώμονα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα του Le Mans.

Σαν hypercar του Le Mans

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Bolide συνδέεται με το Le Mans. Ίσως θυμάστε την ειδική εμφάνιση του Bolide στην 100ή επέτειο του Le Mans νωρίτερα φέτος.

Bugatti Bolide

Bugatti Bolide

Αυτό το μονοκόκ που βασίζεται σε συνθετικό υλικό από την Formula 1 έχει σχεδιαστεί ειδικά γύρω από τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα W16 των 8,0 λίτρων. Σύμφωνα με την Bugatti, οι απαιτήσεις ασφαλείας της FIA για τα αυτοκίνητα LMH και LMDh επιλέχθηκαν “επειδή είναι από τους πιο αυστηρούς κανονισμούς στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού”.

Η ανακοίνωση της Bugatti περιγράφει πώς μία από τις πιο απαιτητικές δοκιμές απαιτεί άσκηση πίεσης 7.500 κιλών στην κολόνα Α του αυτοκινήτου, σε αυτό το σημείο, η μέγιστη ανοχή για οποιαδήποτε παραμόρφωση είναι μόνο 50 χιλιοστά -όπου επιτρέπονται κάποιες μικρές ρωγμές, το Bolide δεν είχε καμία.

Bugatti Bolide

Το Bolide έχει επίσης εξοπλιστεί με ένα αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης στρατιωτικού επιπέδου. Μια ζώνη ασφαλείας έξι σημείων κρατάει και τους δύο πιλότους ασφαλείς ενώ βιώνουν εμπειρία έως και 2,5G.

Bugatti Bolide

Υπάρχει μια σειρά από άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας οδηγών που είναι πιο κατάλληλα για χρήστες που κινούνται στο δρόμο, αλλά ας το παραδεχτούμε, ποιος κατασκευαστής αυτοκινήτων μπαίνει σε τόσο κόπο (και επένδυση) αν δεν έχει καμία πρόθεση να συμμετάσχει σε πραγματικό αγώνα; Έλα ντε, πάντως την Bugatti την έχουμε ικανή να έδωσε τόσα χρήματα μόνο για την δόξα.

Bugatti Bolide

A, και για τα 4 εκατομμύρια που θα πάρει για την κάθε μία από τις 40 Bolide που ήδη έχει πουλήσει.

Related Articles

To πρόγραμμα του Grand Prix Κατάρ της F1 αυτό το τριήμερο

cars

Θεσσαλονίκη: Τέρμα τα γκάζια και θέαμα από το μονοθέσιο της Formula 1 απόλαυσε χιλιάδες κόσμου

cars

Οι αθλητικές μεταδόσεις του Σαββάτου – Τι δείχνει η τηλεόραση

cars

Στα… κάγκελα οι Σουμάχερ

cars

Η αιτία των κλαταρισμάτων στο GP Μ. Βρετανίας

cars

Formula 1: Με στολή πιλότου στο Σίλβερστον ο Μπραντ Πιτ

cars

New Pirelli F1 deal to be announced next week

cars

Alonso: “Lifetime project” at Aston Martin key to new F1 deal

Bury

GP Ρωσίας: Ταχύτερος ο Bottas στο FP1

cars