CARSNEWS
MOTONEWS

Davide Tardozzi: “Το πρέσσινγ του Martin στον Bagnaia ήταν γελοίο”

Ο Davide Tardozzi  διευθυντής της ομάδας της Ducati, επικρίνει τον «Martinator και  πιστεύει ότι η στρατηγική του να ακολουθεί τον Pecco Bagnaia για να τον κάνει νευρικό είναι «γελοία, όπως κάνει μερικές φορές ο Marc Marquez.

Η Παρασκευή του Grand Prix του MotoGP της Βαλένθια είχε τις πρώτες σπίθες στο πλαίσιο της τελικής μάχης για τον τίτλο. Ο Jorge Martín κατέστησε σαφή τη στρατηγική του σε σχέση με τον Pecco Bagnaia: να τον ενοχλήσει όσο το δυνατόν περισσότερο για να προσπαθήσει να τον κάνει νευρικό και να τον κάνει να αποτύχει και φαίνεται να λειτούργησε.

Mind games in full swing during Practice! 👀@88jorgemartin decided to play cat & mouse and follow @PeccoBagnaia very very closely to add some extra pressure on his rival for the title! 🏆 #ValenciaGP 🏁 pic.twitter.com/R9dO1GAF6u

— MotoGP™🏁 (@MotoGP) November 24, 2023

Ο Ισπανός αφοσιώθηκε στο να ακολουθήσει τον Ιταλό στις δοκιμές της Παρασκευής με διάφορους τρόπους, στην πίστα, στο pit lane και στις διαφυγές της πίστας. Αυτό ήδη επηρέασε τον Bagnaia ώστε να μην ολοκληρώσει έναν γρήγορο γύρο, κι σε συνδυασμό με την κίτρινη σημαία στα τελευταία αποφασιστικά λεπτά σήμαινε ότι έμεινε εκτός του Q2 για αυτό το Σάββατο.

Ο Bagnaia που πράγματι έγινε νευρικός, προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα και σχολίασε ότι «θα έμενα εκτός του Q2, αφού δεν βρήκα τις καλύτερες αισθήσεις.» Ο Davide Tardozzi, διευθυντής της ομάδας της Ducati, ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής σε  μια από τις «εικόνες της ημέρας» σε αυτόν τον αγώνα συμφώνησε με τον Bagnaia.

«Ο Pecco δεν είχε την καλύτερη μέρα του, όχι λόγω του μαρκαρίσματος του Jorge, κάτι που δεν μας ανησυχεί. Απλώς είχαμε λιγότερο ρυθμό σήμερα», ξεκίνησε ο Tardozzi. «Αυτή η τακτική είναι γελοία, όπως κάνει μερικές φορές ο Marc Marquez, αλλά είναι νόμιμο και είναι δυνατό να το κάνεις. Νομίζω ότι ο Martin προσπαθεί να πιέσει περισσότερο με αυτό. Ο στόχος του είναι να κερδίσει και τους δύο αγώνες, πιθανότατα θα το καταφέρει, δεν ξέρω. Στόχος μας είναι να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μακάρι να κερδίσει ο καλύτερος».

🤯🤯🤯#ValenciaGP 🏁 pic.twitter.com/ShhjAqGXWk

— MotoGP™🏁 (@MotoGP) November 24, 2023

Στη συνέχεια, ο Ιταλός ήταν λίγο πιο ήρεμος, αν και επέμεινε στη γνώμη του: «Συνεχίζω να επικρίνω ορισμένες καταστάσεις όπως έχω επικρίνει στο παρελθόν, γιατί κατά τη γνώμη μου, σε ένα πρωτάθλημα συγκεκριμένου επιπέδου, δεν είναι κατάλληλες και εποικοδομητικές για τον οδηγό. Ορισμένες καταστάσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP με κάνουν να γελάω».

Could somebody tell them that it’s not #TissotSprint time yet? 😅@88jorgemartin looks like he’s hunting down @PeccoBagnaia! And pressure’s on the Italian, who is outside of the Top 10 at the moment! 💨#ValenciaGP 🏁 pic.twitter.com/H0ZZjXTOTo

— MotoGP™🏁 (@MotoGP) November 24, 2023

Ωστόσο, υποβάθμισε και πάλι τη σημασία του περιστατικού στην απόδοση του πρωταθλητή: «Δεν νομίζω ότι το πρέσσινγ επηρέασε τον Pecco, τον οποίο πρέπει να βοηθήσουμε δίνοντάς του μια καλή μοτοσυκλέτα. Δεν είναι ευχαριστημένος από σήμερα το πρωί, είναι περισσότερο δικό μας λάθος παρά δικό του. Αύριο θα είναι σίγουρα γρήγορος. Δεν βρήκαμε αυτό που χρειαζόταν για να είναι σίγουρος, ειδικά στις στροφές. Απόψε θα αναλύσουμε όλα τα δεδομένα και ελπίζουμε να βρούμε μια λύση που να ικανοποιεί τον Pecco μέχρι το Σάββατο. Σήμερα δεν είναι μια καλή μέρα για εμάς. Είμαστε έκπληκτοι, δεν περιμέναμε να συναντήσουμε αυτές τις δυσκολίες. Πιστεύαμε ότι θα ήμασταν στην πρώτη δεκάδα, θα πρέπει να καταλάβουμε γιατί είμαστε στο Q1».

Ο Aleix Espargaro σχολίασε για την διαμάχη: «Δεν έχω δει κάτι ιδιαίτερο. Ο Pecco είχε μια ελεύθερη πίστα πίσω από τον Fabio (Quartararo) για να κάνει τον γύρο του και δεν το εκμεταλλεύτηκε. Ίσως αυτό που μου άρεσε λιγότερο ήταν να δω ένα μέλος της ομάδας της Ducati να κάνει κάτι που είδαμε από κάποιους μηχανικούς της Moto3 να κάνουν και αποβλήθηκαν γι’ αυτό. Νομίζω ότι αυτό ήταν το μόνο αρνητικό πράγμα σήμερα».

If FP1 tension was a GIF 👀#ValenciaGP 🏁 | #PECCOvsMARTIN pic.twitter.com/dqpflzVRiY

— MotoGP™🏁 (@MotoGP) November 24, 2023

Related Articles

Moto Guzzi V100 Mandelo: Υποψήφιο για Best Moto 2023

cars

Κυκλοφορούσε με την μοτοσικλέτα στο Ηράκλειο και 368 γραμμάτια χασίς!

cars

Εύβοια: Ανεξέλεγκτα αγριογούρουνα συγκρούστηκαν με μοτοσυκλέτα

cars

Honda E-Clutch: Η νέα τεχνολογία της Honda στις μοτοσυκλέτες

cars

Το KTM που λέει ευχαριστώ στη… NASA

cars

Τέλη κυκλοφορίας & service αυτοκινήτου σε δόσεις χωρίς πιστωτική -Τι πρέπει να κάνεις

cars

Ιταλία: Εγκρίθηκαν οι ασφαλείς για μοτοσυκλετιστές μπαριέρες

cars

VIDEO: Επική επιχείρηση αθεόφοβου αναβάτη!

cars

Bενζίνη τέλος!Η πρώτη μοτοσυκλέτα που κινείται με μπύρα (+video)

cars