F1: Με τον πιο… ιταλικό τρόπο οι πανηγυρισμοί του Kimi Antonelli για τη νίκη του στη Monza

Published:

Ο Kimi Antonelli κατέκτησε την κορυφή του βάθρου στη Monza, με τον νεαρό Ιταλό οδηγό της Mercedes να επιλέγει έναν ιδιαίτερο τρόπο για να γιορτάσει τη νίκη του.

Το φετινό ιταλικό GP δεν περιορίστηκε στις εντυπωσιακές προσπεράσεις και τις ανατροπές. Έξοδοι, μηχανικά προβλήματα και κόντρες τόσο μεταξύ μεγάλων ονομάτων της F1 όσο και μεταξύ ομόσταβλων συμπλήρωσαν την εικόνα του αγώνα. Η Monza επιβεβαίωσε ξανά τη φήμη του Temple of Speed, παραμένοντας μία από τις πιο εμβληματικές στάσεις του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Για τους tifosi, πάντως, η Ferrari επιφύλασσε ακόμη μία απογοήτευση. Η νίκη του συμπατριώτη τους, Kimi Antonelli, πρόσφερε μια συναισθηματική διέξοδο από το νέο στραπάτσο της ομάδας. Το νεαρό ταλέντο της Mercedes δεν έκρυβε τη χαρά του μετά την καρό σημαία και πανηγύρισε τρώγοντας μακαρονάδα μέσα από το τρόπαιο!

Από 19ος, πρώτος και φαβορί για τον τίτλο

Πριν από την εκκίνηση, ο Kimi Antonelli είχε στο μυαλό του ένα επίτευγμα που παραμένει απρόσιτο για τους Ιταλούς οδηγούς από το μακρινό 1966: τη νίκη μπροστά στους συμπατριώτες του. Οι συνθήκες, ωστόσο, μόνο ευνοϊκές δεν ήταν για τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Η ποινή που του επιβλήθηκε τον υποχρέωσε να ξεκινήσει από την προτελευταία σειρά του grid, με 18 μονοθέσια μπροστά του.

Ο νεαρός Ιταλός δεν άφησε τη δυσμενή θέση εκκίνησης να κλονίσει την ψυχραιμία του. Με την ακρίβεια που χαρακτηρίζει τη φετινή του οδήγηση, κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα. Ο βασικός του αντίπαλος ήταν ξανά ο ομόσταβλός του στη Mercedes, George Russel, ο οποίος δεν άντεξε την πίεση και υπέκυψε λίγους γύρους πριν από τον τερματισμό. Η νέα νίκη έφερε τον Kimi Antonelli στους 267 βαθμούς και διεύρυνε στους 66 βαθμούς την απόστασή του από τον δεύτερο Russel.

Πανηγυρισμός… all’italiana!

Ο στόχος του Kimi Antonelli ήταν σαφής εξαρχής, όχι όμως και η μορφή του τροπαίου που διεκδικούσε, την οποία ο ίδιος δεν γνώριζε ακόμη. Σύμφωνα με την παράδοση που έχει καθιερωθεί στη Monza, το τρόπαιο του νικητή φιλοτεχνείται κάθε χρόνο από διαφορετικούς καλλιτέχνες και επιλέγεται από την Pirelli.

Φέτος, την υπογραφή έβαλε το δίδυμο vedovamazzei, με μια πολυεπίπεδη σύνθεση από οικιακά αντικείμενα, κύπελλα και μπολ. Οι ίδιοι οι καλλιτέχνες περιέγραψαν τη δημιουργία τους ως «γλυπτά στοιχεία που, στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, παίρνουν μια επισφαλή κάθετη μορφή».

Όταν το αντίκρισε για πρώτη φορά, ο Antonelli δήλωσε: «Ήθελα στην πραγματικότητα να πω ότι, αν κέρδιζα, θα ήθελα να φάω σπαγγέτι από αυτό, δεδομένου ότι η κορυφή του τροπαίου έχει σχήμα μπολ. Αλλά δεν το λέω πριν από τον αγώνα γιατί ίσως μου φέρει κακή τύχη».

Μετά τη νίκη, ο Kimi Antonelli έκανε πράξη όσα είχε πει, γεμίζοντας το ιδιαίτερο τρόπαιο με μακαρονάδα. Ήταν ακόμη ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο μιας χρονιάς που, παρά τα εμπόδια, εξακολουθεί να εξελίσσεται εξαιρετικά για τον ίδιο.

READ MORE

F1: Ο Φέτελ απέτισε φόρο τιμής στον Σουμάχερ με την F2002 στη Μόντσα

Η απουσία του Μίκαελ Σουμάχερ βάρυνε τη στιγμή που ο Σεμπάστιαν Φέτελ οδήγησε τη Ferrari F2002 στη Μόντσα, στο πλαίσιο επίδειξης πριν από την...

Find us on X

Related articles

Latest articles