F1 – Ο Χάμιλτον παραδέχθηκε ότι φέρει την ευθύνη για το Σπα: «Είχα ρυθμό για νίκη»

Published:

Ο Λιούις Χάμιλτον απέδωσε την έκβαση του αγώνα στα δικά του λάθη, αλλά και στην ατυχία, εκτιμώντας πως υπό διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσε ακόμη και να διεκδικεί τη νίκη στο Σπα.

Η ζημιά που του χάλασε τον αγώνα

Η δυσκολία στην οδήγηση και το λάθος στο pit stop

Μετά το Grand Prix Βελγίου, ο Λιούις Χάμιλτον εμφανίστηκε αυτοκριτικός, χωρίς όμως να κρύψει την αισιοδοξία του για τη δυναμική της Ferrari. Όπως τόνισε, η SF-26 διέθετε τον απαιτούμενο ρυθμό ακόμη και για να διεκδικήσει τη νίκη στο Σπα.

Ωστόσο, τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στον αγώνα δεν του επέτρεψαν να διατηρήσει τον ρυθμό που θα επιθυμούσε, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 4η θέση.

Η νέα εκπομπή «Pole Position by Allwyn» μεταδίδεται κάθε Δευτέρα μετά από Grand Prix, στις 16:30, από το κανάλι του Gazzetta στο YouTube.

F1 GuideF1 Guide

Η ζημιά που υπονόμευσε τον αγώνα

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Βρετανίας χρειάστηκε να διαχειριστεί σημαντική ζημιά στο δάπεδο της SF-26, μετά την επαφή του με τον Τζορτζ Ράσελ. Το μονοθέσιο έχασε μεγάλο μέρος της αεροδυναμικής του απόδοσης, ενώ η ποινή των 5 δευτερολέπτων για τη σύγκρουση με τον πρώην teammate του έκανε την προσπάθειά του ακόμη πιο δύσκολη.

«Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είμαστε στο βάθρο. Θεωρώ πως είχαμε τον ρυθμό ακόμη και για τη νίκη σήμερα. Είχα αυτή τη ζημιά στο δάπεδο, αλλά διατηρούσα εξαιρετικό ρυθμό, παρά το γεγονός ότι έχανα περίπου 50 πόντους κάθετης δύναμης. Με αυτά τα δεδομένα, αποδέχομαι το αποτέλεσμα».

Η δύσκολη οδήγηση και το λάθος στο pit stop

Παρότι σημείωνε ανταγωνιστικούς χρόνους, ο οδηγός της Ferrari ξεκαθάρισε ότι η αίσθηση πίσω από το τιμόνι απείχε σημαντικά από το ιδανικό. Η αεροδυναμική ζημιά έκανε το μονοθέσιο ιδιαίτερα δύστροπο, ενώ η κατάσταση επιβαρύνθηκε στο pit stop, όταν η Ferrari δεν κατάφερε να προσαρμόσει την κλίση της εμπρός αεροτομής ώστε να αντισταθμίσει τη συμπεριφορά του.

«Το αυτοκίνητο ήταν πραγματικά δύσκολο στην οδήγηση λόγω της ζημιάς. Πίεσα όσο περισσότερο μπορούσα, έδωσα τα πάντα. Στο pit stop δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε την κλίση στην πτέρυγα, οπότε είχα έντονη υποστροφή. Αυτό έκανε πολύ δύσκολη την προσπάθεια να φτάσω τους προπορευόμενους. Αν είχαμε πάει καλύτερα στις κατατακτήριες δοκιμές, ο αγώνας μας θα ήταν πολύ ισχυρότερος».

Κάνοντας τον συνολικό απολογισμό του Grand Prix, ο Χάμιλτον στάθηκε και στην έξοδό του στο FP3. Από τη στιγμή που η SF-26 έχασε την αίσθηση που είχε σε εκείνο το σημείο, ο Βρετανός ανέλαβε την ευθύνη για την έκβαση στο Σπα.

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου άτυχο. Σκέφτομαι το λάθος που έκανα στις κατατακτήριες. Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για την 4η θέση στην οποία τερμάτισα. Προκάλεσα ζημιά στο μονοθέσιο και, όταν το επισκεύασαν, ξέφυγε κάτι στην ανάρτηση. Η ισορροπία ήταν εντελώς διαφορετική, κάτι που σημαίνει ότι ήμουν δύο με τρία δέκατα πιο αργός από όσο έπρεπε. Αυτό με έφερε πιο πίσω στο grid, ενεπλάκην στο περιστατικό, πήρα την ποινή των 5 δευτερολέπτων… Ήταν ένα φαινόμενο ντόμινο που ξεκίνησε από δική μου λανθασμένη απόφαση. Ωστόσο, η ομάδα κάνει εξαιρετική δουλειά στη στρατηγική και τα pit stops, ενώ συνεχίζουμε να βελτιώνουμε το μονοθέσιο. Χωρίς τη ζημιά σήμερα, πιστεύω ότι θα παλεύαμε για τη νίκη».

Δείτε την εκπομπή Pole Position by Allwyn του gMotion, με τους Κώστα Παστρίμα, Στάθη Κοκκορόγιαννη και Δήμητρα Ηρειώτη να αναλύουν το GP Βελγίου.

READ MORE

Find us on X

Related articles

Latest articles