CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Ποινή τριών θέσεων στον Πιάστρι!

Αυτή είναι μία ιδιαίτερα άσχημη εξέλιξη για τον Αυστραλό οδηγό της McLaren. Ο Πιάστρι είχε κάνει έναν εξαιρετικό γύρο στο Q3 ο οποίος του είχε εξασφαλίσει την πρώτη σειρά εκκίνησης για τον αυριανό αγώνα, δίπλα στον poleman, Φερστάπεν.

Ωστόσο, νωρίτερα στη διαδικασία, ο Πιάστρι είχε παρεμποδίσει -άθελά του φυσικά- την τελευταία προσπάθεια του Κέβιν Μάγκνουσεν στο Q1. Η McLaren δεν ενημέρωσε εγκαίρως τον οδηγό της για το ταχύτερο μονοθέσιο που πλησίαζε. Έτσι καθώς η McLaren και η Haas προσέγγιζαν το σικέιν της Tamburello, ο Πιάστρι χάλασε την προσπάθεια του Μάγκνουσεν.

Αμέσως έγινε αντιληπτό ότι ο Πιάστρι δύσκολα θα απέφευγε την ποινή τριών θέσεων. Και η επιβεβαίωση ήρθε λίγες ώρες μετά την λήξη της διαδικασίας. Έτσι, ο Πιάστρι θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από την 5η θέση του grid τελικά. Από μία θέση κερδίζουν οι Νόρις, Λεκλέρ και Σάινθ.

Η τιμωρία του Πιάστρι, βέβαια, δεν μειώνει την εξαιρετική εμφάνιση τόσο του ιδίου όσο και της McLaren στην Ίμολα. Η αναβαθμισμένη MCL38 τα πήγε περίφημα στην ταχεία διαδρομή της Εμίλια-Ρομάνια, με τους Πιάστρι-Νόρις να κερδίζουν στα ίσια τους Λεκλέρ-Σάινθ.

Ο Πιάστρι, μάλιστα, επέδειξε… κρύο αίμα στο τέλος κερδίζοντας τον teammate του. Τόσο ο Όσκαρ όσο και ο Λάντο, όμως, μπορούν να αισιοδοξούν για τον αυριανό αγώνα. Η McLaren έχει κορυφαία τελική με set-up αγώνα ενώ τα πήγε περίφημα και με τις μαλακότερες γόμες της Pirelli.

Οι δύο οδηγοί της McLaren μπορούν να προβληματίσουν αύριο τον Φερστάπεν για τη νίκη. Μόνο που έπειτα από την ποινή του Πιάστρι, ο Νόρις έχει τον πρώτο λόγο.

Related Articles

Honda affirms F1 commitment with new UK base

cars

Πού θα δούμε τις δοκιμές της F1 στο Μπαχρέιν

cars

GP Σιγκαπούρης – Practice 1 – Ορεκτικό με 1-2 από τη Ferrari!

cars

«Άνοιξαν» οι ουρανοί στο FP3 του GP Βελγίου με τον Φερστάπεν στην κορυφή

deleted-w9i2FI7l

Las Vegas: H Formula 1 επιστρέφει στην πόλη “καζίνο” μετά από 41 χρόνια

cars

O… παραμυθάς Kimi Raikkonen (video)

cars

F1 GP Καναδά: Επιστροφή στις νίκες για Φερστάπεν

cars

H Andretti έλαβε την έγκριση της FIA για να γίνει η 11η ομάδα της Formula 1

cars

Φερστάπεν: «Δεν πιστεύω ότι η κυριαρχία της Red Bull κάνει βαρετή τη Formula 1»

cars