CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Όλα Ferrari την Παρασκευή (+video)

Η Ferrari ξεκίνησε με το δεξί το εντός έδρας για εκείνην τριήμερο της Ίμολα. Η αναβαθμισμένη SF-24 έδειξε να λειτουργεί περίφημα στα χέρια του Σαρλ Λεκλέρ, με τον Μονεγάσκο να είναι εξαιρετικός όποια γόμα και αν δοκίμασε.

Ιδιαίτερα ταχύς ήταν και ο 3ος στο FP1 Σάινθ. Ωστόσο ο Λεκλέρ δείχνει να έχει το κάτι παραπάνω μέχρι στιγμής από τον teammate του σε ότι αφορά τον απόλυτο ρυθμό με την C5 γόμα. Εξαιρετικά ανταγωνιστική ήταν, όμως, και η McLaren με όλες τις γόμες της Pirelli. Ο Πιάστρι σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο της ημέρας στο FP2.

Από την άλλη ο νικητής στο Μαϊάμι, Νόρις, μπορεί να μην εντυπωσίασε με την τελική θέση κατάταξής του. Εντούτοις θα μπορούσε να είχε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας με την μαλακή γόμα εάν δεν έκανε ένα λάθος στον τρίτο τομέα κατά την ταχύτερη προσπάθειά του.

Προβλήματα για Red Bull

Αντιθέτως τα πράγματα δεν δείχνουν να πηγαίνουν καλά, μέχρι στιγμής, για την Red Bull. Η πρωταθλήτρια ομάδα έχει φέρει και εκείνη αναβαθμίσεις στην Ίμολα για την RB20. Ωστόσο το πακέτο δεν έχει λειτουργήσει μέχρι στιγμής.

Ο Φερστάπεν σημείωσε σε FP1 και FP2 τον 5ο και 7ο καλύτερο χρόνο αντίστοιχα. Αυτό μπορεί εκ πρώτης όψεως να μην λέει πολλά. Όμως η εικόνα της RB20 με τον αριθμό 1 στην ταχεία διαδρομή της Ίμολα πρόδιδε τα αρκετά προβλήματα ισορροπίας που αντιμετωπίζει.

Φυσικά, η Red Bull μπορεί να διορθώσει αύριο τα κακώς κείμενα. Εξάλλου δεν θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Θα έχει ενδιαφέρον, όμως, να δούμε το που θα βρεθεί η RB20 σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Τέλος, καλή ήταν και η εικόνα των Mercedes και στις δύο περιόδους. Ο Ράσελ ήταν δεύτερος στο FP1 ενώ στο FP2 οι W15 σημείωσαν τον 4-5 με τον Χάμιλτον μπροστά. Βέβαια και εδώ θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε εάν η άνοδος στην απόδοση των γερμανικών μονοθέσιων είναι πραγματική ή συγκυριακή.

Έτσι, με τις πρώτες κατατακτήριες έπειτα από τις αναβαθμίσεις των ομάδων να πλησιάζουν η κατάσταση έχει ως εξής: Ferrari και Mclaren δείχνουν εξόχως ανταγωνιστικές. Η Mercedes ανεβασμένη αλλά με ερωτηματικό ενώ οι Red Bull και Aston Martin πρέπει να ανακάμψουν το συντομότερο δυνατόν.

Related Articles

Επιστρέφει στη Formula 1 o Jost Capito

cars

Πως μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο του 2019 ο Verstappen;

cars

Brad Pitt: Περνάω την καλύτερη στιγμή της ζωής μου – Έγινε πιλότος της F1 για την ταινία του «Apex»

cars

Formula 1: Η ιστορική εμφάνιση του Lawson

cars

F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Οριακή επικράτηση Φερστάπεν!

Bury

Οι βαθμολογίες της F1 μετά την Ίμολα

cars

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ F1 ΑΥΣΤΡΙΑ

deleted-w9i2FI7l

Πρόγραμμα F1 GP Ουγγαρίας: Τι ώρα θα δεις τον αγώνα

cars

Σαν σήμερα, 20 Μαΐου 2019, πέθανε ο Νίκι Λάουντα, ο θρύλος της Φόρμουλα 1

cars