CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Μ. Βρετανίας Κατατακτήριες: Η Mercedes κατέκτησε την πρώτη σειρά

Ο Russell οδήγησε τον Hamilton σε μια ονειρική, αμιγώς βρετανική πρώτη σειρά της Mercedes, στην αυριανή εκκίνηση του Grand Prix Μ. Βρετανίας.

Top Gear TEAM

O George Russell συνέχισε από εκεί που μας άφησε στον αγώνα της Αυστρίας και μετά την 2h νίκη της καριέρας του κατέκτησε την τρίτη pole position στην πορεία του στην Formula 1 και δεύτερη φετινή μετά τον Καναδά. 

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes σκόρπισε χαρά στον Toto Wolff και στα paddocks της Mercedes η οποία ήταν διπλή καθώς ακολούθησε o Lewis Hamilton με την δεύτερη θέση, για να ολοκληρώσει μια αμιγώς βρετανική πρώτη σειρά στον αγώνα του Silverstone κάτι που είναι ονειρικό για τους βρετανούς φίλους της Formula 1.

Και η γιορτή, τουλάχιστον για τους Άγγλους, δεν τελειώνει καν εκεί. Ο Lando Norris συμπλήρωσε το βρετανικό 1-2-3 για την εκκίνηση και μόλις τέταρτος αναγκάζεται να ξεκινήσει ο Max Verstappen, ο οποίος έκανε ένα μικρό λάθος στον τελευταίο καλό του γύρο και  έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. 

F1 GP Μ. Βρετανίας Κατατακτήριες δοκιμές Lando Norris

Η δεύτερη McLaren του Oscar Piastri βρέθηκε στην πέμπτη θέση, εμπρός από την Haas του Nico Hulkenberg που ήταν το ταχύτερο μονοθέσιο με κινητήρα Ferrari σε αυτές τις κατατακτήριες, αφού ο Carlos Sainz βρέθηκε στην έβδομη θέση. 

F1 GP Μ. Βρετανίας Κατατακτήριες δοκιμές Max Verstappen

Για την άλλη Ferrari καλύτερα να μην το συζητήσουμε, καθώς ο Charles Leclerc ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη του Q2 μένοντας εκτός συνέχειας ανήμπορος να γράψει μια επίδοση που θα του εξασφάλιζε μια θέση πρόκρισης για την τελική δεκάδα. 

F1 GP Μ. Βρετανίας Κατατακτήριες δοκιμές Logan Sargeant

Ακόμη χειρότερα βέβαια ήταν τα πράγματα για τον Sergio Perez με την δεύτερη Red Bull που κόλλησε στην αμμοπαγίδα νωρίς στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων και δεν μπόρεσε να πάρει χρόνο με αποτέλεσμα να αποκλειστεί πολύ νωρίς. 

F1 GP Μ. Βρετανίας Κατατακτήριες δοκιμές Carlos Sainz

Στην πρώτη δεκάδα της εκκίνηση θα βρεθούν επίσης οι δύο Aston Martin με τον Lance Stroll να είναι όγδοος και τον Fernando Alonso δέκατος. Ανάμεσά τους ολοκλήρωσε ο Alex Albon με την Williams.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών είναι τα εξής: 

F1 GP Μ. Βρετανίας Κατατακτήριες δοκιμές Αποτελέσματα

Η εκκίνηση του αυριανού αγώνα είναι στις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής .

F1 GP Μ. Βρετανίας Κατατακτήριες δοκιμές Hannah Smitz Red Bull

Η βροχή παίζει το δικό της ρόλο και την Παρασκευή αλλά και το Σάνββατο πριν τις κατατακτήριες και για την Hannah Smitz που βγάζει τις στρατηγικές για την Red Bull είναι προφανώς το μεγαλύτερο ερωτηματικό. 

Related Articles

Cadillac: Μόνο με την Andretti στην F1

cars

Formula 1: Η Williams δήλωσε απώλειες ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ το 2023!

Ποιοι έγραψαν τα περισσότερα χιλιόμετρα στις δοκιμές εξέλιξης;

cars

Ferrari F1 2023 Ανάλυση

cars

F1: Οι πιο ακριβοπληρωμένοι όλων των εποχών

Bury

FIA Team Principals press conference – 2023 Japanese Grand Prix

cars

Ο κοροναϊός «απειλεί» το Grand Prix Κίνας

cars

Πιο στενοί δεσμοί μεταξύ McLaren και Toyota, εντείνονται οι φήμες για επιστροφή των Ιαπώνων

cars

Ricciardo’s F1 revival reaches new heights at China Grand Prix

Bury