CARSNEWS
AUTONEWS

Ford Galaxy και S-Max επιστρέφουν ως υβριδικά το 2021.

Η Ford ανακοίνωσε μία επένδυση της τάξης των 42 εκατομμυρίων ευρώ στο εργοστάσιο της στην Valencia της Ισπανίας. Μία επένδυση που θα έχει ως αποτέλεσμα την πρόσθεση δύο γραμμών παραγωγής για εξηλεκτρισμένα οχήματα ώστε να είναι εφικτή η συναρμολόγηση καταρχάς των Kuga Hybrid και Plug-in Hybrid και αργότερα, των S-Max Hybrid και Galaxy Hybrid που θα παρουσιαστούν στις αρχές του 2021!

Η ίδια η Ford χαρακτηρίζει το  S-Max ως “sports activity vehicle” (SAV) και το Galaxy ως MPV ενώ αναφέρει πως προσφέροντας την τεχνολογία του εξηλεκτρισμού για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία, δίνει μία σοβαρή εναλλακτική στα πετρελαιοκίνητα μοντέλα χωρίς συμβιβασμούς στους χώρους, την άνεση ή την πρακτικότητα. Αμφότερα θα χρησιμοποιούν το κινητήριο σύνολο που αποτελείται από έναν Atkinson βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων, έναν ηλεκτροκινητήρα και μία μπαταρία όπως το είδαμε για πρώτη φορά στο υβριδικό Kuga, το οποίο επίσης θα παράγεται στο εργοστάσιο της φίρμας στην Valencia.

Ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουμε στη διάθεση μας αναφορικά με τα νέα S-Max και Galaxy αλλά στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ford αναφέρεται ως στόχος τα 200 άλογα και 210 Nm ροπής, όπως και τα 140 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων. Η τεχνολογία ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση θα αποθηκεύει το 90% της χαμένης ενέργειας για μελλοντική χρήση ενώ οι επιδόσεις τόσο από στάση όσο και εν κινήσει προβλέπονται καλύτερες από αυτές των EcoBlue πετρελαιοκίνητων εκδόσεων. Όλα αυτά είναι μέρος του σχεδίου που περιλαμβάνει το λανσάρισμα 14 εξηλεκτρισμένων μοντέλων στην ευρωπαϊκή αγορά μέχρι το τέλος του 2020.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δεν θα μπορούσαν να μην χορέψουν

cars

Το Ford Ranger RTR κάνει ντεμπούτο στην SEMA.

cars

Η Land Rover εξαγόρασε την Bowler.

cars

Ιωαννίδης Α.Ε. Πολύ σημαντική προσφορά

cars

Η Audi φρεσκάρει το Q5 με mild-hybrid τεχνολογία και όχι μόνο!

cars

Η Zeekr ετοιμάζει το τρίτο μοντέλο της.

cars

Η νέα Mercedes-Benz CLE Coupé στην Ελλάδα

cars

Rolls-Royce Dawn Silver Bullet. Το πρώτο teaser του υπερπολυτελούς διθέσιου!

cars

Alfa Romeo Giulia &Stelvio MY2020. Aναβαθμισμένες

cars