Προσθέστε το newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google.
Μπροστά σε μια εντελώς νέα δοκιμασία βρίσκονται οδηγοί και ομάδες της Formula 1 το ερχόμενο τριήμερο στη Μαδρίτη. Το Madring Grand Prix κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη διοργάνωση, σε μια διαδρομή που συνδυάζει δημόσιους δρόμους ανάμεσα στα κτήρια του εκθεσιακού κέντρου με ένα μόνιμο τμήμα.
Η περιοχή της Μαδρίτης έχει φιλοξενήσει και στο παρελθόν την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Από το 1968 έως το 1981 πραγματοποιήθηκαν 9 Grand Prix στην πίστα Jarama, περίπου 30 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Ο Μάριο Αντρέττι κατέγραψε τις περισσότερες νίκες μεταξύ των οδηγών, με 2, ενώ στους κατασκευαστές την πρώτη θέση κατέχει η Lotus, με 4 νίκες.
Αυτή τη φορά, ωστόσο, η νέα πίστα θέτει διαφορετικά δεδομένα. Το μήκος της φτάνει τα 5.416 μέτρα και περιλαμβάνει 22 στροφές. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η «Monumental», μια καμπή μήκους 550 μέτρων με κλίση 24%. Η απόσταση ανάμεσα στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού και τη Στροφή 1 περιορίζεται σε μόλις 200 μέτρα.
Το πολύ γρήγορο πρώτο τμήμα δίνει τη θέση του σε ένα δεύτερο κομμάτι με αρκετές στροφές μεσαίας και χαμηλής ταχύτητας, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η επικλινής Στροφή 12. Στο τελευταίο μέρος του γύρου οι οδηγοί θα συναντήσουν επίσης αρκετές στροφές 90 μοιρών, αντίστοιχες με εκείνες του Μπακού.
Η προετοιμασία της Pirelli για τον προσδιορισμό των δυνάμεων που θα δεχθούν τα ελαστικά στο Madring άρχισε πριν από τρία χρόνια, όταν οι σχεδιαστές έδωσαν τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με την τελική χάραξη.


