Liam Lawson

Μπορεί ο Liam Lawson να έχει μία δεύτερη ευκαιρία να κάνει επίδειξη των δυνατοτήτων του, όμως αυτό δεν σημαίνει πως το 2025 θα βρίσκεται στο grid.

Ο Νεοζηλανδός πήρε τη θέση του Daniel Ricciardo στη Visa Cash app RB για τους εναπομείναντες έξι αγώνες του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Κι αυτό διότι φημολογείται πως είχε φτάσει το deadline στη συμφωνία του με τη Red Bull, σύμφωνα με το οποίο έπρεπε να πάρει προαγωγή σε ρόλο επίσημου οδηγού για να μην απελευθερωθεί από τα δεσμά του συμβολαίου του.

-

Μιας και πέρυσι, στους πέντε αγώνες στους οποίους είχε αντικαταστήσει τον τραυματία τότε Ricciardo, είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις, η Red Bull δεν ήθελε να τον χάσει. Βέβαια, στον άκρως ανταγωνιστικό στίβο της Formula 1, αυτό δεν σημαίνει τίποτα για το μέλλον. Πράγμα που επιβεβαίωσε και ο Lawson.

«Έχω περιθώριο μέχρι το τέλος της σεζόν να αποδείξω πως αξίζω τη θέση. Θα ξέρω περισσότερα για το μέλλον όσο εξελίσσεται η σεζόν. Όμως προς το παρόν, μιλάμε για έξι αγώνες. Πρέπει να αποδώσω τα αναμενόμενα για να κρατήσω τη θέση. Θα προσπαθήσω να δείξω την αξία μου και να κάνω τη δουλειά όσο καλά την έκανα πέρυσι. Αυτό μου εξασφάλισε αυτή την ευκαιρία – οι περυσινές μου εμφανίσεις. Πρέπει λοιπόν να κάνω αρκετά για να παραμείνω πίσω από το τιμόνι και του χρόνου», είπε ο Newstalk ZB o 22χρονος.

-

Στους πέντε αγώνες που έτρεξε πέρυσι με τη Scuderia AlphaTauri, o Lawson βαθμολογήθηκε μία φορά, με την ένατη θέση στη Σιγκαπούρη.