CARSNEWS
AUTONEWS

Honda, Yamaha, KTM και Piaggio συνεργάζονται για εναλλάξιμες μπαταρίες.

Τέσσερις πολύ μεγάλες εταιρίες συμφώνησαν να συνεργαστούν για την εξέλιξη μίας τυποποιημένης, εναλλάξιμης μπαταρίας για ελαφριά ηλεκτρικά οχήματα. Οι Honda, Yamaha, KTM και Piaggio ανακοίνωσαν το “Swappable Batteries Consortium” με το οποίο θέλουν να βελτιώσουν δραστικά την διαθεσιμότητα αυτού του είδους μπαταρίας για να προωθήσουν την διείσδυση ηλεκτρικών οχημάτων όπως οι μοτοσυκλέτες και τα τετράτροχα.

Οι εταιρίες που απαρτίζουν το consortium θα συνεργαστούν πάνω σε τομείς όπως η αύξηση της εμβέλειας, η μείωση του χρόνου φόρτισης και η μείωση του κόστους τόσο για τα ηλεκτρικά οχήματα όσο και για τις υποδομές ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον ορισμό τυποποιημένων τεχνικών χαρακτηριστικών για συστήματα μπαταριών τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα μοντέλα των 4 εταιριών και σε αυτά όποιων άλλων προτίθενται να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να αυξήσουν την εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού στα ηλεκτρικά.

Το “Swappable Batteries Consortium” ξεκινά εργασίες τον ερχόμενο Μάιο και παράλληλα με τις εξελίξεις σε τεχνικό επίπεδο, θα δούμε και συνεργασίες σε επίπεδο κρατών και οργανισμών παγκοσμίως καθώς κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για την δημιουργία  ενός πραγματικά διεθνούς standard για τις μπαταρίες. Όλα αυτά αντικατοπτρίζονται στις δηλώσεις του Noriaki Abe της Honda:

Η παγκόσμια προσπάθεια εξηλεκτρισμού για να μειωθούν οι εκπομπές CO2 επιταχύνεται, ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Για την ευρύτερη υιοθέτηση ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, πρέπει να αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως η εμβέλεια και οι χρόνοι φόρτισης και οι εναλλάξιμες μπαταρίες είναι μία πολλά υποσχόμενη λύση.

The post Honda, Yamaha, KTM και Piaggio συνεργάζονται για εναλλάξιμες μπαταρίες. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Άνοδος στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών

cars

Ανακοινώσεις Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό – Ελεύθεροι Κούντε-Μπα, 2η ευκαιρία σε Βρουσάι, Χόλσγκρόουβ

cars

Η BMW θυμάται την E36 M3 Compact.

cars

Τα έργα του ΤΑΙΠΕΔ στη Μακεδονία και τη Θράκη, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το τελωνείο των Κήπων

cars

Γαλλία: Κήρυξε μέγιστο επίπεδο συναγερμού μετά τo μακελειό στη Μόσχα

cars

Χρέη στην εφορία: Νέοι κανόνες για να μην χάνουν τις ρυθμίσεις οι οφειλέτες

cars

Τον Ιανουάριο το ντεμπούτο του καυτού Toyota Yaris.

cars

Ο κατάξανθος γιος του Νίκου Καρβέλα και της Έλενας Φερεντίνου έγινε 2 ετών

Bury

Hyundai. Είναι πάντα…της μόδας!

cars