CARSNEWS
AUTONEWS

Nissan Z Proto. Φουτουριστικό

Η Nissan είναι μία αυτοκινητοβιομηχανία με σημαντική παράδοση στη κατασκευή σπορ μοντέλων, εκ των οποίων τα περισσότερα έφεραν το γράμμα Ζ, αν και υπήρξαν και υπέροχες δημιουργίες όπως το 100 NX αλλά και το πολύ ξεχωριστό GT-R.  Τώρα λοιπόν η Ιαπωνική εταιρία επανέρχεται δριμύτερη παρουσιάζοντας το  Z Proto.

Ξεκινώντας από την εξωτερική του εικόνα, όπως μπορείτε να δείτε πρόκειται για ένα άκρως φουτουριστικό αυτοκίνητο το οποίο συνδυάζει τα ρετρό χαρακτηριστικά με τη σύγχρονη άποψη περί εντυπωσιασμού στη σχεδίαση.  Σε ότι αφορά στις διαστάσεις του, το Nissan Z Proto είναι μεγαλύτερο από το απερχόμενο 370Ζ όχι όμως σε τέτοιο βαθμό να απειλείται η συμπαγής και ως εκ τούτου δυναμική εικόνα του. Θα μπορούσε μάλιστα να ισχυριστεί κανείς ότι αυτά τα επιπλέον εκατοστά μετάλλου επέτρεψαν στους σχεδιαστές της Nissan να χαρίσουν στο αμάξωμα και ειδικότερα στο τελείωμα του πιο  αρμονικές γραμμές.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου η σύγχρονη τεχνολογία είναι έκδηλη με τη πρώτη ματιά, ενώ η ρετρό φιλοσοφία του εξωτερικού, υπάρχει και στη καμπίνα. Τα κυκλικά όργανα που έχουν τοποθετηθεί στην κορυφή της  κεντρικής κονσόλας είναι ενδεικτικά της προσπάθειας αυτής, η οποία συνδυάζεται βεβαίως με τις σύγχρονες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας. Πηγαίνοντας στην ουσία του Nissan Z Proto, συναντούμε έναν διπλοτούρμπινο V6 κινητήρα βενζίνης η απόδοση του οποίου θα ξεπερνά τους 400 ίππους και μέσω ενώ μηχανικού κιβωτίου έξη σχέσεων η κίνηση θα μεταδίδεται, ναι ναι αυτό που περιμένετε, θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Βεβαίως περιμένουμε τη τελική έκδοση παραγωγής, η οποία δεν θα έχει μεγάλες διαφορές από αυτή που βλέπετε και αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

The post Nissan Z Proto. Φουτουριστικό first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Chevrolet Suburban απέκτησε το δικό του αστέρι στο Hollywood Walk of Fame!

cars

KIA. Eξελίσσεται συνεχώς  

cars

Ήπιος αέρας ανανέωσης φυσά στην γκάμα του Audi A5.

cars

Audi. Προσηλωμένη στη ποιότητα

cars

Ο καιρός σήμερα 26/3/2024

cars

Σημαντικά ελαφρύτερο και πιο… ευκίνητο το νέο Opel Mokka!

cars

Νίκος Αναδιώτης: Αν ο γιος μου, μου έλεγε ότι νιώθει «διαφορετικά», θα του συμπαραστεκόμουν και θα του εξηγούσα πως πρέπει να σώσει την ψυχή του

cars

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία έχει ο «Shark» – Έρχονται τέσσερα νέα εντάλματα σύλληψης

Bury

Η Jaguar φρεσκάρει και την κορυφαία, F-Pace SVR.

cars