CARSNEWS
F1 & RACES

O 36χρονος εκλεκτός του Μπριατόρε για την Alpine είναι ο νεαρότερος διευθυντής στη F1

FORMULA 1

ΠΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Timo Ernst / Alpine F1
Όλιβερ Όουκς και Φλάβιο Μπριατόρε TIMO ERNST / ALPINE F1

Η Alpine F1 συνεχίζει την πλήρη της αναδιάρθρωση: μετά την πρόσληψη του Νταβίντ Σάντσεζ στην ηγεσία του τεχνικού τμήματος, και του Φλάβιο Μπριατόρε για την υψηλή διοίκηση, τώρα ανακοίνωσε ότι ο μόλις 36χρονος Όλιβερ Όουκς είναι ο νέος διευθυντής της ομάδας.

Στη διοίκηση της ομάδας είχε τοποθετηθεί πριν από ακριβώς έναν χρόνο ο Μπρούνο Φαμέν, όταν αποδεσμεύθηκε απρόσμενα ο Ότμαρ Ζαφνάουερ, αλλά ανέκαθεν η παρουσία του Γάλλου στην κεφαλή της ομάδας ήταν μια προσωρινή λύση.

Το προηγούμενο τριήμερο ο Φαμέν ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του διευθυντή της Alpine F1, για να επιστρέψει στη βάση της Renault Sport στο Βιρύ-Σατιγιόν, και τώρα η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο διάδοχός του θα είναι ο Όλιβερ Όουκς – αμέσως μετά την επιστροφή των εργαζόμενων της ομάδας από την καλοκαιρινή άδεια των δύο προσεχών εβδομάδων.

O Βρετανός Όουκς, πρώην οδηγός αγώνων και παγκόσμιος πρωταθλητής karting, είναι μόλις 36 ετών – πρόκειται για τον δεύτερο νεαρότερο διευθυντή ομάδας στην ιστορία της F1, μετά τον Κρίστιαν Χόρνερ που ανέλαβε τη Red Bull Racing από την ίδρυσή της, το 2005, σε ηλικία 31 ετών.

Όπως είχε κάνει και ο Χόρνερ, έτσι και ο Όουκς έχει ήδη αναπτύξει τη φήμη του στις μικρότερες κατηγορίες, ως διοικητής της ομάδας Hitech στα πρωταθλήματα της F2 και της F3.

Μιλώντας για την επιλογή του Όουκς, ο διοικητικός σύμβουλος της Alpine F1 Φλάβιο Μπριατόρε είπε ότι είναι ενδεικτική της πίστης του στα νέα ταλέντα: “Ο Όλι είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος με σπουδαίο ιστορικό σε ηγετική θέση και με επιτυχίες στους αγώνες.

Η τοποθέτησή του σε αυτόν τον ρόλο είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα της δύναμης και της πίστης που έχουμε στην ομάδα μας για νέους, ανερχόμενους ανθρώπους. Είναι ενθουσιασμένος που θα συνεργαζόμαστε στενά με κοινή εστίαση την ανέλιξή μας και τις νίκες”, κατέληξε ο Ιταλός.

Related Articles

The two F1 rules problems Perez’s recent mishaps expose

cars

Wolff has new “mindset” over Mercedes F1 recovery

cars

Alonso – Όλα πήγαν στραβά για εμάς – F1RACINGNEWS

cars

«FORMULA 1» ΤΟ 18ο GRAND PRIX ΣΤΗ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΑΝΤ1+ – Digitaltvinfo.gr – Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV

wp_update-GSkibItV

Ο Χάμιλτον σχεδιάζει το δικό του πολυτελές ρολόι, υπάρχουν μόνο 44 σε ολόκληρο τον κόσμο

cars

Η ανανέωση του Αλόνσο έφερε τα πάνω κάτω στη μεταγραφική περίοδο της F1

cars

Formula 1: Οι Red Bull πληρώνουν στο 3,30

cars

F1 announces 24/7 streaming channel in the US

cars

GP ΗΠΑ: 1-2 οι Mercedes στο FP1

cars