22 Ιουνίου, 2026 12:45 Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης (ke@newsauto.gr)
Η Red Bull ετοιμάζεται για τον πρώτο της εντός έδρας αγώνα με την ιδιότητα και της κατασκευάστριας PU, έχοντας παράλληλα έτοιμο ένα σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων για την RB22.
Το GP της Αυστρίας αποτελεί σταθερά έναν ξεχωριστό αγώνα για την ομάδα που εδρεύει στο Μίλτον Κινς. Οι αυστριακές καταβολές της μητρικής Red Bull δίνουν πάντα αυξημένη βαρύτητα στον συγκεκριμένο αγώνα.
Φέτος, ωστόσο, η Red Bull δεν έχει προετοιμάσει μόνο τα καθιερωμένα επικοινωνιακά δρώμενα για τον αγώνα του Red Bull Ring. Η ομάδα του Μαξ Φερστάπεν φέρνει στο GP της Αυστρίας ένα σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων για την RB22, το οποίο οι άνθρωποί της ευελπιστούν ότι θα τη φέρει πιο κοντά στην κορυφή.
Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων της σεζόν, μετά τον ανασχεδιασμό των πλαϊνών και τα μέτρα μείωσης βάρους που παρουσιάστηκαν στο Μαϊάμι. Αυτή τη φορά, το βασικό βάρος δίνεται στον περιορισμό του πλεονάζοντος βάρους, ώστε η RB22 να φτάσει στο ελάχιστο όριο ή πολύ κοντά στα 768 κιλά, σε συνδυασμό με μια σειρά αεροδυναμικών βελτιώσεων.
Το αυστριακό μονοθέσιο είναι το βαρύτερο ανάμεσα στα τέσσερα κορυφαία, γεγονός που έχει δημιουργήσει αρκετές δυσκολίες στο στήσιμό του σε όλους τους αγώνες. Η μείωση του βάρους θα δώσει τη δυνατότητα στους μηχανικούς της ομάδας να δοκιμάσουν πιο ακραίες επιλογές στο set-up της RB22 στην Αυστρία, ώστε να αξιοποιήσουν στο μέγιστο και την κορυφαία ισχύ της PU της.
Ο πρώτος από τρεις ευνοϊκούς αγώνες
Το GP της Αυστρίας αποτελεί τον πρώτο από μια σειρά τριών αγώνων στους οποίους η PU θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Τόσο το Σίλβερστοουν όσο και το Σπα-Φρανκοσάν, που ακολουθούν στο πρόγραμμα, απαιτούν το μέγιστο από τις μονάδες ισχύος.
Ως εκ τούτου, η Red Bull θέλει να αξιοποιήσει αυτούς τους τρεις αγώνες για να αρχίσει την αντεπίθεσή της. Η ομάδα δεν έχει δικαίωμα σε αναβαθμίσεις ADUO για την PU της, καθώς η FIA έχει κρίνει ότι η αυστριακή PU είναι η κορυφαία.
Ωστόσο, αν διορθωθούν οι πολλές αδυναμίες στο σασί, οι άνθρωποι της Red Bull θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν καλύτερα τα ισχυρά σημεία του φετινού μονοθέσιου. Και, ενδεχομένως, να διεκδικήσουν με αξιώσεις την πρώτη τους νίκη για φέτος.
Ο επικεφαλής της ομάδας, Λοράν Μεκίς, κράτησε χαμηλούς τόνους ως προς τις προσδοκίες. «Το επόμενο πακέτο αναβαθμίσεων θα φτάσει στην Αυστρία. Θα είναι σημαντικό και η ομάδα στο Μίλτον Κίνς εργάζεται πολύ σκληρά για να το κάνει πραγματικότητα», ανέφερε ο Γάλλος, προσθέτοντας στη συνέχεια μια πιο ρεαλιστική εκτίμηση. «Αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ακόμα και όταν εισαγάγουμε αυτά τα νέα χαρακτηριστικά, δεν θα είναι αρκετά. Επομένως, θα χρειαστούμε άλλα νέα για να βελτιωθούμε περαιτέρω».
Η Red Bull έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής μόλις 89 βαθμούς, έναντι 262 της πρωτοπόρου Mercedes. Η απόσταση μεταξύ τους είναι σχεδόν χαοτική. Μένει να φανεί αν οι νέες αναβαθμίσεις θα βοηθήσουν τη Red Bull να πλησιάσει τις Mercedes και Ferrari.
Ειδήσεις σήμερα: F1 GP Βαρκελώνης: Ο Ράσελ κατακτά την pole (+video) • F1 GP Βαρκελώνης: Πρώτος θρίαμβος του Χάμιλτον στα κόκκινα! (+video) • F1: Οι καλύτερες σεζόν των καλύτερων οδηγών κάθε εποχής
Σχετικά άρθρα – Διαβάστε επίσης
