CARSNEWS
AUTONEWS

Suzuki eVX Concept. Προάγγελος ενός νέου, ηλεκτρικού SUV.

Αυτές τις ημέρες διεξάγεται η Auto Expo στο Ν. Δελχί της Ινδίας και η Suzuki, μία μάρκα με ισχυρή παρουσία στην ευρύτερη περιοχή, επιφύλασσε μία έκπληξη για τους εκπροσώπους τύπου και τους επισκέπτες της έκθεσης. Το ενδιαφέρον όχημα που βλέπεις στις φωτογραφίες είναι το νέο πρωτότυπο της μικρής ιαπωνικής εταιρίας που πραγματοποιεί το ντεμπούτο του σήμερα με σκοπό να λανσαριστεί στην αγορά μέχρι το 2025. Αυτό δεν είναι φήμη ή εικασία αλλά η επίσημη θέση της Suzuki που θέλει να καλύψει το χαμένο έδαφος έχοντας μείνει πίσω από τον ανταγωνισμό όσον αφορά στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της.

Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα στην χώρα μας τα ήπια υβριδικά Ignis και Swift, τα Vitara και S-Cross είναι διαθέσιμα τόσο ως ήπια υβριδικά όσο και ως “strong” υβριδικά, το Swace που είναι αποκλειστικά διαθέσιμο ως “strong” υβριδικό και το plug-in υβριδικό Across. Απουσιάζει όπως παρατηρείς ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο και αυτό το κενό θα καλύψει η έκδοση παραγωγής του eVX Concept που σύμφωνα με την Suzuki συνδυάζει “το ισχυρό 4×4 DNA” της μάρκας με τα προηγμένα χαρακτηριστικά των μοντέρνων ηλεκτρικών. Σχεδιαστικά, κυριαρχούν οι γωνίες με μία σε μεγάλο βαθμό καλυμμένη μάσκα, άμεσα αναγνωρίσιμα φωτιστικά σώματα, τονισμένα φτερά, κοντούς προβόλους και ένα λιτό και φουτουριστικό πίσω μέρος όπου κυριαρχούν τα φανάρια που καλύπτουν ολόκληρο το πλάτος του αμαξώματος. Μιλάμε για ένα SUV με μήκος 4.3 μέτρων, πλάτος 1.80 και ύψος 1.60 μέτρων, δηλαδή τοποθετείται ακριβώς ανάμεσα στο Vitara και το Across από πλευράς μεγέθους ενώ εξοπλίζεται με μία μπαταρία 60 kWh που σύμφωνα με την Suzuki εξασφαλίζει αυτονομία 550 χιλιομέτρων στον… γενναιόδωρο ινδικό κύκλο MIDC. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε αν αυτά τα νούμερα θα ισχύουν και για το μοντέλο παραγωγής δύο χρόνια μετά ενώ η ιαπωνική εταιρία δεν κάνει λόγο για τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητήριου συνόλου, κατά πιθανότητα επειδή αυτά δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα.

Είμαι ενθουσιασμένος που παρουσιάζω το eVX, το πρώτο παγκόσμιο, στρατηγικό EV μας. Στο Suzuki Group η αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου είναι προτεραιότητα. Προωθούμε μία γκάμα παγκοσμίων μέτρων για να μειώσουμε τις εκπομπές ρύπων. Η Suzuki θα συνεχίσει να παρέχει πολύτιμα προϊόντα στους πελάτες μας ανά τον κόσμο βελτιστοποιώντας αυτά για τον τρόπο με τον οποίο διαφορετικοί άνθρωποι ζουν και οδηγούν.

Δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος της Suzuki, Toshihiro Suzuki.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Mazda BT-50. Σε νέες βάσεις αλλά με το DNA της Mazda!

cars

Η επιδημία κοκκύτη αυξάνεται ραγδαία στην Τσεχία – Τρεις θάνατοι το 2024

cars

Το F9R της Factory Five είναι ένα κτήνος με έναν V12 9,5 λίτρων κάτω από το καπό!

cars

Toyota: Παράγει ξανά ανταλλακτικά για το 2000GT μετά από 50 χρόνια!

cars

Skoda: Τέρμα το Citigo με την εταιρία να εστιάζει σε μεγαλύτερα μοντέλα!

cars

Hyundai i20 1.0 T-GDi 100PS 48V DCT. Αλλαγμένο εκ βάθρων

cars

Citroën. Μετατρέπει τη Χάλκη σε έξυπνο και πράσινο νησί

cars

Βορίδης: Το καθήκον υπερασπίσεως της εδαφικής ακεραιότητας είναι και θα παραμείνει αδιαπραγμάτευτο

cars

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το νέο Subaru Impreza

cars