CARSNEWS
F1 & RACES

To πρόγραμμα του Grand Prix Ιταλίας αυτό το τριήμερο

Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται στον κόσμο της Formula 1, με το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ να επισκέπτεται το «ναό της ταχύτητας» στη Μόντσα της Ιταλίας.

Έπειτα από τον επεισοδιακό αγώνα στο Ζάντβορτ της Ολλανδίας με τη βροχή να φέρνει τα πάνω κάτω, η Formula 1 ετοιμάζεται για το Grand Prix Ιταλίας το επερχόμενο τριήμερο 30 Αυγούστου με 1 Σεπτεμβρίου. Δίχως διακοπή, το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ θα επισκεφθεί την ιστορική Μόντσα, το σπίτι της Ferrari, για τον τελευταίο αγώνα επί ευρωπαϊκού εδάφους για το 2024.

Ο πρώτος αγώνας της Formula 1 στη Μόντσα πραγματοποιήθηκε πίσω στο 1950. Η πίστα χτίστηκε το 1922 και είχαν πραγματοποιηθεί πολλοί προπολεμικοί αγώνες. Ανά τα χρόνια έχουν τρέξει τεράστιοι θρύλοι των αγώνων ταχύτητας και αρκετοί έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στη Μόντσα. Στη σημερινή της μορφή η πίστα έχει μήκος 5.793 μέτρα και αποτελείται από 11 στροφές. Λόγω των μεγάλων ευθειών τα μονοθέσια αναπτύσσουν ταχύτητες άνω των 350 χλμ/ώρα.

— Formula 1 (@F1) August 27, 2024

Την Κυριακή στον αγώνα οι οδηγοί θα διανύσουν συνολικά 53 γύρους. Τις περισσότερες νίκες στο Grand Prix Ιταλίας έχουν οι Λιούις Χάμιλτον και Μίκαελ Σουμάχερ με 5 στο σύνολο. Το ρεκόρ πίστας κατέχει ο Ρούμπενς Μπαρικέλο από το 2004 με χρόνο 1:21,046.

— Formula 1 (@F1) August 26, 2024

Στο Grand Prix Ολλανδίας η McLaren Racing κυριάρχησε απόλυτα, με τον Λάντο Νόρις να παίρνει μια επιβλητική νίκη μέσα στο σπίτι του Μαξ Φερστάπεν. Η Μόντσα στην Ιταλία έχει πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το Ζάντβορτ, καθώς απαιτεί πολύ υψηλές τελικές ταχύτητες και μικρή αεροδυναμική απόδοση. Σε σύγκριση με τους άμεσους ανταγωνιστές της, το μονοθέσιο της McLaren υστερεί σε τελική ταχύτητα στις ευθείες έναντι των άλλων μονοθεσίων. Αυτό θέτει βάσεις για ένα πολύ συναρπαστικό τριήμερο στο οποίο απαγορεύονται οι προβλέψεις.

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C5 (μαλακή), C4 (μεσαία) και C3 (σκληρή) γόμες ελαστικών στη Μόντσα. Πρόκειται για τις πιο μαλακές γόμες από την γκάμα της ιταλικής μάρκας και λόγω αυτού δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε στρατηγικές δύο pit-stop.

Το Grand Prix Ιταλίας θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ANT1+. Ακολουθήστε όλη τη δράση του δέκατου τέταρτου τριημέρου της σεζόν στο gMotion by Gazzetta, όπως επίσης το LIVE στις κατατακτήριες δοκιμές και στον αγώνα της Κυριακής.

Πρόγραμμα Grand Prix Ιταλίας σε ώρες Ελλάδος.

Παρασκευή 30 Αυγούστου

14:30-15:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

18:00-19:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 31 Αυγούστου

13:30-14:30 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

17:00-18:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE)

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου

16:00 – Αγώνας (LIVE)

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford Να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στην Ολλανδία και τη δεύτερη φετινή νίκη του Λάντο Νόρις.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Related Articles

Οι λόγοι που οδήγησαν τον Ricciardo στη McLaren (+video)

cars

H Scuderia Ferrari επέστρεψε στην πίστα (video)

cars

ANT1/ANT1+: Formula 1- To 13o Grand Prix έρχεται Κυριακή 21/7!

Bury

Verstappen heads Sainz and Norris in FP1 in Japan

cars

Τι γίνεται με το θετικό στον κορωνοϊό μέλος της McLaren;

cars

Αυτή είναι η νέα ομάδα που κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στη Formula 1

cars

Σάινθ και Ferrari έμειναν στην κορυφή, παραμένουν οι μπελάδες για τη Red Bull στο GP Σιγκαπούρης

cars

GP Ιαπωνίας: Pole Vettel, 1-2 Ferrari (video)

cars

Τα νέα της πιάτσας, 398…

cars