CARSNEWS
AUTONEWS

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Αστοχη η παρέμβαση του Αρείου Πάγου στην απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος ο Λύτρας

Σοβαρές ενστάσεις για την παρέμβαση του Αρείου Πάγου στην απόφαση του δικαιοδοτικού οργάνου να αφεθεί ελεύθερος μετά την αρχική σύλληψή του ο Απόστολος Λύτρας, εξέφρασε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Μega».

Ο κ. Λυκουρέζος χαρακτήρισε άστοχη την παρέμβαση του ανώτατου εισαγγελέα, τονίζοντας μάλιστα ότι η πειθαρχική δίωξη για τη συγκεκριμένη απόφαση, «προσβάλλει το δικαιοδοτικό έργο του δικαστή». «Η κριτική είναι δεκτή. Η πειθαρχική δίωξη θα δικαιολογούνταν μόνο αν υπήρχαν φαινόμενα βαρύτατης αμέλειας ή δόλου εκ μέρους του δικαστικού λειτουργού. Αλλά κατ’ αυτόν τον τρόπο, προσβάλλονται οι κανόνες του κράτους Δικαίου αλλά και το δικαιοδοτικό έργο των δικαστών. Η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο Λύτρας προφανώς προκάλεσε την κοινή γνώμη, αλλά αυτό δεν μπορεί να το μεταφέρει ο Αρειος Πάγος ασκώντας πειθαρχική δίωξη», τόνισε ο έμπειρος δικηγόρος.

Related Articles

Το Euro 7 απειλεί το Mazda MX-5!

cars

Γι’ αυτό… αρπάχτηκαν Λουτσέσκου και Αλμέιδα – «Δεν με σεβάστηκες, απαράδεκτο»!

cars

«Οι γυναίκες να γυρίσουν σπίτια τους, να μαζέψουν τα παιδιά τους» – O μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης «ξαναχτυπά»

Bury

Δυνατή νεροποντή στη Θεσσαλονίκη – Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι

Με νέο, Android σύστημα infotainment το Volvo XC40 Electric.

cars

Peugeot – Δυναμική παρουσία στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών

cars

Fiat Panda! Έγινε 40 ετών

cars

Καθυστερεί η Maserati Grecale.

cars

Skoda. Ξεκινάει και πάλι τη παραγωγή μπαταριών υψηλής τάσης

cars