CARSNEWS
AUTONEWS

Αποχωρεί το μεγάλο αφεντικό της Aston Martin;

Η Aston Martin επιβεβαίωσε ότι ολόκληρη η ομάδα διοίκησης βρίσκεται υπό αξιολόγηση, έπειτα από την εξαγορά της από ένα consortium του οποίου ηγείται ο δισεκατομμυριούχος Lance Stroll και το απογοητευτικό πρώτο τρίμηνο του 2020, αλλά όχι ακόμα ότι ο επικεφαλής της, Andy Palmer, βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου.

Η θέση του Palmer αποτελεί αντικείμενο φημολογίας ήδη από την εξαγορά του 25% από το consortium του Stroll αλλά οι οικονομικές επιδόσεις της Aston Martin κατά το πρώτο τέταρτο του έτους, οπότε και παρουσίασε ζημιές της τάξης των 120 εκατομμυρίων λιρών και η πτώση της αξίας της μετοχής της κατά 90% από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2018, μάλλον θέτουν σκιές στην ηγεσία του Palmer. Δυστυχώς, αυτή είναι η μοίρα των CEOs που κρίνονται εκ του αποτελέσματος και είναι γεγονός ότι η λεγόμενη “bottomline” της Aston Martin δεν είναι ακριβώς θετική, παρότι τα μοντέλα που έχουν λανσαριστεί υπό τον Palmer είχαν εξαιρετικά θετική αντιμετώπιση από τους εκπροσώπους του ειδικού τύπου.

Όσο για το ποιος μπορεί να αναλάβει τα ηνία της αγγλικής μάρκας αν τελικά αποχωρήσει ο Palmer; Δεδομένου ότι μέρος του μεριδίου της εξαγοράς πωλήθηκε σε ένα άλλο consortium που ηγείται από τον Toto Wolff, οι φήμες που κυκλοφορούν τοποθετούν στο τιμόνι της Aston Martin τον επικεφαλής της Mercedes-AMG, Tobias Moers. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν αυτές οι φήμες ευσταθούν αλλά θα έχουμε νεότερα σύντομα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Hyundai τιμά το παρελθόν της με ένα ηλεκτρικό Pony.

cars

Opel. Θα παρουσιάσει οκτώ ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέχρι το 2021

cars

Έρχεται η «εφορία ακινήτων»: Ποιοι ιδιοκτήτες μπαίνουν στο στόχαστρο

Bury

Γεωργία – Ελλάδα: Με την 11άδα της 5άρας στο Καζακστάν ο Πογέτ

cars

Hyundai. Συνεργάζεται με την Aptiv για την αυτόνομη οδήγηση

cars

ΕΝΦΙΑ 2024: Εφτασε ο νέος λογαριασμός στους ιδιοκτήτες ακινήτων – Η ΑΑΔΕ ξεκίνησε την ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών

cars

Ο Κούγιας προκάλεσε συγκίνηση στην Έλενα Παπαβασιλείου – «Με έσωσε συγγενής σας»

cars

Volvo. Ασφάλεια για όλους

cars

Δύο ρετρό πρωτότυπα έφερε η Suzuki στο Τόκιο.

cars